@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.05.2017

Çocuğunuzun süt dişlerini atmayın!

Bundan sonra çocuğunuzun süt dişlerini atmayın çünkü süt dişleri çocuğunuzun ileride hayatını kurtarabilir. Nasıl mı? Pudra.com’un haberinde.

Süt dişlerinin dökülmesi her çocuk ve ebeveyn için unutulmayan olaylardan biri. Bazı ebeveynler çocuklarına, süt dişi çıktıktan sonra dişini yastığının altına koymasını ve o gece diş perisinin gelerek ona para veya hediye bırakacağını söyler. Peki, bu eğlenceli oyunun sonunda süt dişlerini ne yapıyorsunuz? Bu yazımızı okuduktan sonra çocuklarınızın süt dişlerini atmadan önce bir kere daha düşünün çünkü süt dişleri çocuklarınızın ilerleyen yaşlarında lazım olabilir. (Çocuklarda süt dişleri zannedilenden daha önemli başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)

Çocuğunuzun süt dişlerini atmayın!
 
Yapılan araştırmalar süt dişlerini saklamanın çocuğunuzun ilerleyen yaşlarında karşılaşabileceği hastalıklar için oldukça önem taşıdığını gösteriyor. Süt dişleri, sinirleri düzenleyen, kemik ve kıkırdak dokuların ve hatta kalp hastalıklarının iyileşmesini sağlayan kök hücreler içeriyor. Yani çocuğunuzun kendi süt dişinden gelen kök hücrelerle, ilerleyen yaşlarda karşılaşabileceği olası hastalıklarda tedavi edilmesi mümkün. Kemik iliği nakli ile tedavisi mümkün olan Hodgkin Lenfoma, Lösemi (kan kanseri), Multipl Miyelom (kemik iliği kanseri) gibi hastalıklar, son yıllarda yapılan yeni araştırmalar sonucu artık çocuğun kendisinden alınan kök hücrelerle tedavi edilebiliyor. Yani çocuğun süt dişlerinde bulunan kök hücrelerin saklanması büyük önem taşıyor. Tıpkı bunun gibi bazı aileler doğum sonrasında bebeğin kordon kanını saklamayı da tercih ediyor fakat bunu yapmamış olan ailelerin sonrasında bebeğin kök hücrelerine ulaşma şansı kalmıyor. Bu yüzden süt dişlerini saklamak çok iyi bir seçenek. Amerika ve İngiltere’de son yıllarda birden fazla süt dişi bankası açıldı. 2007 yılından beri ülkemizde de süt dişi bankası bulunuyor. Çocuğun süt dişi düştükten sonra 48 saat içinde bankaya ulaştırılıp, dondurulması gerekiyor. Bu sebeple bundan sonra çocuğunuzun süt dişleri düşmeye başladıktan sonra, diş perisi oyunu yerine, dişlerini onun geleceği için saklamayı tercih edebilirsiniz.

Kaynak: tiphero.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bebeklerde diş çıkarma belirtileri
Bebeğiniz huysuzsa, ateş ve öksürüğü varsa, yanakları kızarıyorsa dikkat, diş çıkarıyor olabilir! Prof. Dr. Hilal Mocan, bebeklerde diş çıkarma sırasında yaşanan sıkıntıları anlatıyor.

​Çocuklarda diş çürükleri nasıl önlenebilir?
Diş sağlığı çocukluktan başlar. Süt dişleri de çürüyebilir... İşte çocuklarda diş çürümesine karşı alınabilecek önlemler ve tedavi yöntemleri…

​Çocuklarda sık görülen diş sorunları
Çocukluk çağında en çok görülen diş sorunları nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Bebeklerde biberon çürüğü nasıl önlenir? Süt dişleri neden önemlidir? Cevapları pudra.com'da.

Çocuklarda çürük süt dişi gelişimi
Çocuklarda çarpık dişler konuşma bozukluğuna neden olabilir. Süt dişleri çıkarken ağrı ve şişlik olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER