Gazeteport 29.03.2013

Çocuklar soru sorma rekoru kırıyor!

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre anneler çocukları tarafından günde en az 300 soruya maruz bırakılıyor. En meraklılar ise dört yaşındaki kız çocukları...

Araştırmalar, en çok soruya maruz kalanların anneler olduğunu ortaya kondu. Anneleri, ilkokul öğretmenleri 19 soru ile, doktor ve hemşireler ise 18 soruyla izliyor.

Çocuklar soru sorma rekoru kırıyor!

Littlewoods.com tarafından yaşları 2 ile 10 yaş arasında değişen çocuklara sahip 1000 anne ile yapılan araştırmada en çok sorunun yemek saatinde sorulduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya göre en meraklılar 4 yaşındaki kız çocukları... Bu çocuklar günde ortalama 390 soru sorabiliyorlar. Bu da uyanık olduğu her 1 dakika 56 saniyede bir soru sorması demek.

Çocukların yüzde 82'si bir şeyi merak ettiğinde ilk kez babaya değil anneye gidiyor. Çocukların dörtte biri bir sorusu olduğunda annesine gittiğini söylüyor çünkü babası "annene sor" diye cevap veriyor. Anneler "Su neden ıslak?" ve "Gölge neden yapılıyor?" gibi sorulara da maruz kalabiliyor.

Diğer garip sorular ise "Neden biz okula gitmek zorundayız?" ve "Neden sen çok yaşlısın?" Araştırmalara göre bir anne yılda 105 bin 120 soruyla karşı karşıya geliyor. Çocuklarda soru sorma sıklığı cinsiyete ve yaşa göre değişiyor. 9 yaşındaki bir erkek çocuk ortalama 144 soru soruyor.

İşte en çok sorulan beş soru:

1- Neden su ıslak? (Yüzde 35)

2- Gökyüzünün sonu nerede bitiyor? (Yüzde 34)

3- Gölge neden yapılıyor? (Yüzde 33)

4- Neden gökyüzü mavi? (Yüzde 20)

5- Balık suyun altında nasıl nefes alıyor? (Yüzde 18)


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER