pudra.com 20.11.2009

En kapsamlı yoga: Cihangir Baby

Cihangir Baby hamile yogası, doğuma hazırlık kursları, anne, bebek ve çocuk yogası gibi alternatiflere sahip.

Zeynep Aksoy Cornwell, David Cornwell ve Rebekka Haas Çetin’in Yoga stüdyosu Cihangir Yoga, hamilelik sırasında ve sonrasında da yanınızda! İşte bebekler için oluşum, Cihangir Baby kapsamındaki dersler ve hizmetler:

En kapsamlı yoga: Cihangir Baby

- Hamile Yogası
- Doğuma Hazırlık Kursları
- Anne ve Bebek Yogası
- Doğum Sonrası Yoga dersleri
- Çocuk Yogası
- Hamile ve Bebek Masajı

“Yıllardır yaptığım yoganın bebeğimin mutluluğu ve sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu gördüm. Meditasyon ile içe dönmek ve doğum koçluğu ile bilgilenmek, hem doğum hem de sonrası için güven yarattı ve rahatlık sağladı. Anneleri ve bebekleri desteklemek için Cihangir Yoga'da Hamile Yogası, Doğum Sonrası Yoga, Anne ve Bebek Yogası, Doğuma Hazırlık Dersleri ve Çocuk Yogası sunuyoruz. Tüm ailenin mutluluğu ve sağlığı için...”

Zeynep Aksoy Cornwell

Hamile Yogası
Mey Elbi, Başak Kutlu Atay

Hamilelik süresince düzenli yapılan yoga uygulaması ile fiziksel kondisyon korunur, duruş bozuklukları en aza indirilir, solunum ve dolaşım sistemi güçlenir. Vajinal kaslar rahatladığı için doğum kolaylaşır. Karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması sağlanır. Doğum esnasında da anne, nefesini kullanarak kendini daha sakin kılar ve bedenini çok daha rahat bırakabilmesinden dolayı hem anne, hem bebek için sağlıklı bir doğum gerçekleşir.

Hamile Yogası eğitimini Mia Borgatta ile tamamlayan Mey, iki yıldır Cihangir Yoga’da hamile yogası dersleri veriyor. Mey, anne adayları ile çalışmaktan çok keyif aldığını “Derste o anda gözle görünenin dışında, anne karnındaki bebeklerin varlığını hissetmek çok mucizevi bir duygu.” cümlesiyle özetliyor.

Aynı zamanda doğuma hazırlık eğitmeni olan Başak, Hamile Yogası’nın kendi hamilelik sürecine de destek olduğunu, anne adaylarıyla doğuma hazırlık aşamasının bu yönünü de paylaşmak istediğini belirtiyor.

Mey, Çarşamba 18:00-19:00 ve Cumartesi 16:30-17:30
Başak, Pazartesi 12:30 – 13:30



Doğuma Hazırlık
Başak Kutlu Atay, Nur Sakallı
  • Doğum dalgalarıyla nasıl başedebilirim?
  • Eşim ve yakınlarım bana doğumda nasıl yardımcı olabilir?
  • Doğumun başladığını nasıl anlarım?
  • Nefes çalışmalarıyla bedenimi doğuma nasıl hazırlayabilirim?
  • Kendim için en iyi doğum ortamını yaratırken sağlık personelinden nasıl destek alabilirim?
  • Eşim doğum koçluğu yapmak isterse neleri bilmesi gerekiyor?
  • Hastanede bizi neler bekler?
  • Ya sezaryen olmam gerekirse?
  • Lohusalıkta kendime en iyi nasıl bakarım?
  • Emzirme konusunda neler bilmem gerekiyor?
  • İlk günler ve aylarda bebek bakımı nasıl olacak?

gibi sorularınıza destekleyici bir ortamda yanıt bulabilirsiniz.

Başak ve Nur bebek doğurmak ve yetiştirmek için gerekli olan gücün her annenin içinde var olduğuna inanıyorlar ve eğitimlerinde bu gücün ortaya çıkmasına destek veriyorlar.

Pazartesi 13:30-14:30


Anne ve Bebek Yogası
Devrim Akkaya

Bebek yogası, içerdiği akıcı pozlar, kucaklama, birlikte hareket etme, dokunma, ses ve derin gevşeme ile bebeklere nitelikli bir fiziksel uyarım sunar. Anne ve bebek arasında, bebeğin büyümesiyle gelişen huzurlu, canlı ve mutlu bir iletişim kurulmasını destekler. Bebeğin algılayabileceği ve bütünleşebileceği bir hızda yapılan çalışma sindirim ve sinir sistemi dahil olmak üzere bedenin bütün sistemlerini destekler, ders sırasındaki fiziksel aktivite derin ve huzurlu bir uykuya yardımcı olur.

Avrupa’daki en köklü hamile ve doğum eğitim merkezi olan Birthlight’ta eğitimine devam eden Devrim Akkaya, Bebek Yogası derslerinin bebeğin sağlıklı gelişimine katkıda bulunduğunu, anne ve babaların bebekleriyle yaşadıkları huzurlu paylaşımın ilişkilerine olumlu yansıması olduğunu belirtiyor.

Pazar 15:30-16:30


Doğum Sonrası Yoga (Postnatal Yoga)
Ayca Yılmaz Gülseven

Hamilelik dönemi boyunca kendisi ve bebeğinin bakımı ile ilgilenen anne adayı, bebeğinin dünyaya gelmesi ile çok daha yoğun ve özen isteyen bir döneme adım atmış olur. Doğum Sonrası Yoga uygulaması 'bekleyen anne' olmaktan 'anne' olmaya dengeli bir geçiş sağlamaya yardımcı olur. Annenin fiziksel olarak güçlenmesini sağlarken doğum sonrasında vücudun hizalanmasına ve dengeye gelmesine destek verir. Bunların yanı sıra uykusuzlukla gelen yorgunluk ve hormonlar sebebiyle oluşan duygusal gelgitler için bire birdir. En az bunlar kadar önemli bir diğer konu da, yeni annelerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşabilecekleri bir topluluğun oluşmasıdır

Doğum Sonrası Yogaya, normal dogumdan 6, sezeryanla doğumdan 8 hafta sonra, kanamalar tümüyle bittikten, dikişleriniz iyileştikten ve doktorunuzun onayını aldıktan sonra katılın.

Ayca Yılmaz, doğum sonrası Yoga eğitimini Amerika’da Mia Borgatta ve Dr. Eden Fromberg ile tamamladı. Ayca, Cihangir Yoga’da haftada bir gün annelerle buluşuyor.

Pazar 16:30-17:45


Çocuk Yogası
Başak Yüksel

Çocuklar için yoga programında oyunlar ve öğretici hikâye çalışmaları ile yoga duruşları öğretilir. Çocukların kendilerini rekabetsiz bir ortamda ifade edebilmeleri, kendine güvenin önünü açar ve yaratıcılığı destekler. Kendine güvenen çocuk duygularını ve isteklerini rahat ifade edebilir. Yoga duruşları ile omurga güçlenir, zihin sakinleşir ve dolayısı ile uyku düzensizlikleri, dikkat bozuklukları büyük oranda azalır.

Başak Yüksel, çocukların beden ve zihin sağlığını destekleyen, yaratıcılıklarını geliştiren çocuk yogası derslerini vermekten büyük keyif alıyor, anne babalara çocuklarının gelişimi için tavsiye ediyor.

Cumartesi 14:30 – 15:15 (3-7 yaş), 15:30-16:30 (7-10 yaş)



Hamile ve Bebek Masajı

Jo Harris

Hamile masajı, hamilelikle birlikte oluşabilecek stres, ödem, yorgunluk, bel ve bacak ağrıları gibi durumları azaltır, dolaşım ve bağışıklık sistemlerini destekler. Bebek masajı hem fiziksel hem duygusal açıdan bebeği rahatlatır, sağlıklı gelişimine katkıda bulunur.

Klinik aromaterapist ve masaj terapisti olan Jo Harris, Kanada, İngiltere, Tayland ve Avustralya’da aldığı eğitimi harmanlayarak anne adayları ve annelerle Cihangir Yoga’da buluşuyor. Randevu için arayınız.


Programların ücretleri…

Hamile Yogası, Doğuma Hazırlık, Anne ve Bebek Yogası, Doğum Sonrası Yoga dersler;

Tek ders: 25TL
5 derslik paket: 120TL
10 derslik paket: 200TL

Çocuk Yogası;

Tek ders: 18TL
10 derslik paket: 150 TL (13 haftada bitirilmeli)


Ders saatleri için www.cihangiryoga.com adresini tıklayın.


Cihangir Yoga
Adres: Meclisi Mebusan Yokuşu No: 15, Kat 4 Cihangir, Beyoğlu.
Tel: 0212 243 1993
Gsm: 0539 572 8437
Web: www.cihangiryoga.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER