Pudra.com 10.10.2011

Hürrem Sultan Hamamı'nda lohusalık başkadır

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan için yaptırdığı, tarihi dokusunu ve ihtişamını bozmadan günümüze kadar gelen Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, lohusaları ve bebeklerini kırklamak için bekliyor.

Türklerin toplumsal hayatında, yeni doğum yapan annelerin, yani lohusaların olumsuz durumlardan etkilenmemesi adına lohusalıklarını kutlaması gibi batıl, ama bir o kadarda eğlenceli inançları bulunur. İnançların hala devam ettirildiği ve uygulandığı yerlerden birisi hamamlar olup, lohusalar yakın çevresiyle birlikte hamama kırklamaya, şifa bulmaya giderler.

Hürrem Sultan Hamamı'nda lohusalık başkadır

İnsanlar arasında hamam; yıkanma, arınma, şifa bulmaya mahsus yer olarak bilinir. Ancak Osmanlı döneminde kadınlar, hamamlara sadece keselenmeye değil önemli günlerini kutlamaya da giderdi. 1556 yılında Mimar Sinan tarafından, Kanuni Sultan Süleyman’ın çok sevdiği biricik eşi Hürrem Sultan için yaptırdığı, tarihi dokusunu ve ihtişamını bozmadan günümüze kadar gelen Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, yeni anneleri hamama davet ediyor.


Geleneklerine bağlı olan anneler genellikle bebeğin kırkı çıkmadan evden dışarıya çıkmazlar. Çıktıkları ilk günde hamama giderler. Bebeğinizin kırkı çıkınca siz de kırklama eylemini Ayasofya Hürrem Sultan Hamam’ında gerçekleştirebilirsiniz.

Her köşesi tarih kokan ve yıllar sonra yeniden restore edilerek günümüze uyarlanan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı hijyenik olmasını da beyaz Marmara mermerlerine, işletmenin hizmet kalitesine ve hassaslığına borçlu. Sizi ve bebeğinizi ziyaret edenleri hamamda ağırlayabilir, hamamın meşhur kırmızı lohusa şerbetini tarihi ortamda misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı’na gelen annelere rahatlatıcı Sultan Eyvanı’nda kese ve köpük uygulaması, çeşit çeşit 41 baharat içeren su ile 40 tas bebeğin yıkanması, hamama gelen tüm davetlilere şerbet ve lokum ikramı ayrıca nefis türk tatlı tabağı sunuyor.

Hamamın soğukluk bölümünde ise kanun, ut ve sazlardan oluşan ekiple müzik sefası hamam keyfinizden sonra sizleri bekliyor.

www.ayasofyahamami.com


Etiket: yenidoğan, lohusa, hamam
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER