04.11.2020

Bilgisayar oyunları çocukları iş dünyasına hazırlıyor

Çocuklar, oyunlar içerisinde ekip olmak, ortak akıl yürütmek, strateji geliştirmek ve empati kurmak gibi bir çok yetkinliğini geliştirmeyi öğreniyor.

İZLE: ÇOCUKLARDA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI👇 
Pandemi dönemiyle eğitim sisteminin de online olması nedeniyle çocuklar ekran başında daha çok zaman geçirmeye başladı. Buna bir de bilgisayar oyunları eklenince anne ve babalar sorun yaşamaya başladı. Oyunlardaki ışıklar, renkler, sesler ve hızlı geçişler çocuklarda uyaran etkisi yaparken oyun bağımlılığı zamanla çocuğun hayat kalitesini de düşürüyor. Ancak Coachman Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu, Yazar, Eğitmen ve Profesyonel Koç (PCC) Damla Kunç Koçman, bilgisayar oyunlarının eksileri kadar artıları da olduğunu belirterek, “Eleştirdiğimiz oyunlar ile çocuklarımızı geleceğin iş dünyasına hazırlayabiliriz” diyor.

Bilgisayar oyunları çocukları iş dünyasına hazırlıyor

Ebeveynlerin kendi bilgilerini artırması ve evde eğitim alan çocuğuna nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi gerektiği bir dönemdeyiz. Geçmiş dönemde okulda çıkan sorunu öğretmen çözüyordu ancak artık okullar ev, ekranlar ise sınıf oldu. Okullarda yaşanan durumlar, problemler ise artık okula dönüşen evlerin sorunu olduğundan, bu okulun problemlerini de ebeveynler çözmek zorunda, doğru pedagojik yaklaşımı ebeveynlerin uygulaması gerekiyor. İşte bu nedenle daha çok soru sormak, daha çok dinlemek gerekiyor. Çocuğun neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve doğru iletişim kurmak çok önemli.

Damla Kunç KoçmanYazar, Eğitmen ve Profesyonel Koç (PCC) Damla Kunç Koçman, çok soru soran ve sorgulayan bir toplum olmadığımızın ve daha çok bildiklerimizi anlatmayı sevdiğimizi vurguluyor. Pandemi dönemiyle birlikte evde ve bilgisayar başında uzun süre geçiren çocuklar ve aileleri için çok önemli bilgiler vererek yol haritası çiziyor.

"Artık hem çocuklarımızı hem de kendimizi 21. yüzyıla hazırlamalıyız" diyen Damla Kunç Koçman, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Teknolojik gelişmelere ayak uydurmalıyız. Anne babalar yeni döneme hazırlanmazlarsa çocuklarına yetemeyebilirler, yetişemeyebilirler.

Bilgisayar oyunlarının geleceğe hazırlamada artıları var

Günümüz çocukları bu oyunlar içerisinde ekip olmak, ortak akıl yürütmek, strateji geliştirmek ve empati kurmak gibi bir çok yetkinliğini geliştirmeyi öğreniyor. Bilgisayar oyunlarının çocuklarımıza pek çok katkısı var. Burada tabii ki oyunun içerikleri çok önemli. Oyunları anne babalar mutlaka kontrol etmeli, hatta birlikte oynamalı. Ebeveynler oyunlar konusunda bilinçlenmeli. Uzmanlar olarak bizler kurumlarda doğru kişileri doğru pozisyonlara yerleştirmek için değerlendirme ve gelişim merkezi çalışmaları yapıyoruz. Burada da oyunlar ve vakalar üzerinden ilerliyoruz.

Bilgisayar oyunları ile çocuklarımızı geleceğin iş dünyasına hazırlayabiliriz

Gelecek dünyasında iş görüşmeleri simülasyonlar üzerinden sanki şirketi yönetiyormuş gibi oyunlar üzerinden yapılacak. Her kavramın nasıl artıları eksileri varsa, bilgisayar oyunlarının da çocukları geleceğe hazırlamada olumlu ve olumsuz yönleri var. Bugün oyun oynayan çocuk ileride iş hayatında simülasyonlarda kendini daha iyi ve kolay yönetebilen olacak, ortama daha hızlı adapte olabilecek.

Nilay Örnek nasıl olunurDersimiz: Bilgisayar Oyunları!​

Gazeteci ve Yazar Nilay Örnek, "Nasıl Olunur" adlı podcast serisinin 19. bölümünde Meriç Eryürek ile yaptığı röportajında, hem konu hakkında hiçbir bilgisi olmayanların hem de ileri düzey oyuncuların ilgisini çekebilecek bir programla bizi oyun dünyasına sokuyor.

Örnek'in bu programında; Esports’tan iGame’e, Twich’ten Fortnite’a pek çok konu en basit şekilde ele alınıyor ve profesyonel oyuncu olmanın formüllerini dinliyoruz. Nilay Örnek’in konuğu yüzde 30 reklamcı, yüzde 30 öğretim görevlisi, yüzde 30 roman yazarı, yüzde yüz ‘gamer’ Meriç Eryürek. Programı ücretsiz dinlemek için LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ.


Çocuğumuzu online hayata nasıl hazırlayacağız?

Damla Kunç Koçman, çocuğumuzu online hayata nasıl hazırlamamız gerektiğine dair ise şu açıklamalarda bulunuyor:

"Yeni süreç insanları ne noktaya taşıyacak hiçbirimiz bilmiyoruz. Çocuklar uzunca bir sürelerini ekran başında geçiriyorlardı. Pandemi süreciyle birlikte eğitim de ekran başında oluyor. Bu süreçte ekran karşısında geçirdikleri sürede beden uzun süre hareketsiz kalıyor. Beslenme şeklinin, kaliteli uykunun ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasının sağlığımız için önemini biliyoruz. Bu nedenle anne babalar bu konulara dikkat etmeli çocuklarının beslenme ve fiziksel aktivitelerine önem vermeli.

Ders aralarında mutlaka hareket ve temiz hava şart

Günlük hayatın, online yaşam ile dengeli bir şekilde devam edebilmesi, bunun sağlıklı bir formata dönebilmesi için çocukların ders aralarında ekrandan uzaklaşmaları, temiz hava almaları, arkadaşlarıyla sosyal mesafe kurallarına uyarak sosyalleşmeleri, hareket etmeleri önemli. Bu anlamda ailelerin, çocukların günlük programını iyi bir şekilde takip etmeleri; ders veya oyun aralarını izlemeleri, bu süreleri iyi bir şekilde değerlendirebilmeleri için doğru düzenlemeleri yapmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Anne babalar hem dahil hem de gözlemci olmalı

Çocuğun kendi güvenini geliştirebilmesi ve yaşama hazır olabilmesi için anne babanın gerektiğinde çocuğunun hayatına dahil olması daha çok gözlemci kalabilmeyi kendine öğretmesi gerekli. Bildiklerini anlatan olmaktan çok çocuğunun deneyim yaşamasına alan açan olabilmeli. Ebeveynlerin çocuğun yönetemediği konularda onu destekleyecek kapasiteye gelmesi günümüz dünyasında daha da çok önem kazandı.” şeklinde konuştu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER