Pudra.com 11.12.2014

Yeni kitap: Bebeğimle Oynuyorum

Uzman Gelişim Psikoloğu Sinem Özen Canbolat’ın kaleme aldığı “Bebeğimle Oynuyorum” kitabı, bebeğinizle neden, nasıl, ne zaman, nerede ve ne oynamanız gerektiği sorularına cevap veriyor.

Bebekle oynamanın önemini, oyun oynama biçimlerini, oynama zamanını, oyun mekanlarını ve 0-6 ay arası bebeklerin gelişimini destekleyecek oyun ve oyuncakları anlatan “Bebeğimle Oynuyorum” adlı kitabı Uzman Gelişim Psikoloğu Sinem Özen Canbolat deneyimlerinden ve araştırmalardan yola çıkarak kaleme almış. Sağlıklı bir bebek-oyun ilişkisinin faydalarını sıralayan kitap, 0-6 ay arası bebekler için yazıldığından aslında bir ilk!

Yeni kitap: Bebeğimle Oynuyorum

Çalışmalarından elde ettiği birikimleri bu kitapta anne-babalarla paylaşan Psikolog Sinem Özen Canpolat, çeşitli bilimsel araştırmalarla geçerliliği kanıtlanmış, tüm dünyada kabul görüp uygulanmış bebek gelişimi ve yetiştirilmesi ile ilgili konuları da ebeveynlere aktarıyor. Bebeğinizle “neden”, “nasıl”, “ne zaman”, “nerede” ve “ne” oynayabileceğiniz hakkında bilgi veriyor.

bebegimle oynuyorum hayykitap bebek oyun kitap yeni anne

Bebeklerle oyun oynamak neden önemli?


İlk aylarda atılan ilk adımlar, ebeveyn ile bebek arasında kurulan bağ, bebekle iletişim ve bebeğin gelişimini desteklemek, onun geri kalan tüm hayatını etkileyecek öneme sahip. Bebeği ile arasındaki bağı oyun aracılığı ile güçlendiren ebeveyn, bebeğinin ihtiyaçlarını daha kolay kavrayabiliyor, dolayısıyla güvenli bir bağ gelişmesine, yani bebeğinin ileride kendine güvenen, insanlarla rahat ilişkiye girebilen ve girdiği ilişkileri sürdürebilen, hayata ve kendisine pozitif bakan bir birey olmasına olanak sağlıyor.

İlk günlerinden itibaren uyanıklık sürelerinde yüzüstü yatırılmış bir bebek, büyük kas gelişimi desteklendiği için başını normal süreçte kaldırabileceğinden daha erken kaldırabiliyor, daha erken oturup, daha erken yürüyebiliyor. Bu desteklenmiş fiziksel gelişim sayesinde zihinsel gelişimi de öne çekilmiş oluyor, çünkü oturan bir bebek yatan bir bebekten, yürüyen bir bebek ise gezinemeyen bir bebekten daha fazla şey öğreniyor. Özetle ilk haftalardan itibaren oyunun bebeğin hayatına girmesi, onu hayata bir adım önde başlatıyor.

“Bebeğimle eşsiz bir bağa sahip olmalıyım” diyorsanız, bebeğinizin özgüven sahibi, problem çözme yeteneğine sahip, başarılı, meraklı, araştıran ve öğrenen bir birey olması için gerekli yetiştirme yöntemlerini merak ediyorsanız ve “Bebeğimi büyütürken bunları bilseydim farklı olurdu” demek istemiyorsanız Hayykitap'tan çıkan bu kitap tam size göre!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER