14.11.2017

Bebeğinizin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur, hangi durumlarda anlaşılmaz, cinsiyet önceden belirlenebilir mi? Tüm bu soruların cevapları Pudra.com'da.

Bebeğin ana rahmine yerleşmeden önce cinsiyeti bellidir. Ultrasonla tespit için bebeğin büyümesi ve genital organının gelişmesi gerekir. Hamileliğin 9. haftasına kadar bebeğin cinsiyeti belli olmaz.

Bebeğinizin cinsiyeti ne zaman belli olur?
 
9. hafta sonrasında kız ve erkek olarak farklılaşma başlar. Kız bebekte yapı dudaklara dönüşürken erkek bebekte penise dönüşür. Cinsiyet oluşumunu tamamlama süreci 13. veya 14. gebelik haftasına denk gelir. Erkek bebekler kız bebeklere göre kendini daha geç belli eder.
 
Amniyosentez, bebekte down sendromu gibi bazı kromozomal bozukluklardan şüphelenildiğinde yapılır. Bebekteki genetik materyalin anne kanına karışan kısmı saptanmaya çalışılır. Düşük de olsa amniyosentez düşüğe neden olabileceğinden sadece cinsiyete bakmak için bu yöntemlere başvurulmaz.

Son yıllarda anne kanından da bebeğin cinsiyeti öğrenilebilir. Bu 10. haftadan itibaren yapılır. 
 
Bebeğin cinsiyeti hangi durumlarda anlaşılmaz?
  1. Cinsiyetle ilgili sorunlar
  2. Anne adayının aşırı kilolu olması
  3. Kullanılan cihazın çözünürlüğünün iyi olmaması
  4. Bebeğin uygun pozisyona geçmemesi

Burada en önemli olan bebeğin sağlıklı olduğu bilgisine ulaşmaktır.

bebkBebeğin cinsiyeti önceden belirlenebilir mi?
İsteğe bağlı olmayan, sadece zorunlu kalınan bazı durumlarda belirlenebilir. Örneğin, kas hastalıkları gibi bazı hastalıklar cinsiyet kromozomu üzerinde taşınır ve aktarılır. Aksama olan bölge aktarıldığında eğer bebek kızsa hayatına taşıyıcı olarak devam eder. Erkek bebek ise hastalıklı doğar. Bazı genetik hastalıkların bu nedenle bebeğe geçmemesi için cinsiyet belirlenebilir. Eğer bir çiftin böyle bir erkek çocuğu varsa bir sonraki çocuklarının erkek olması istenmeyebilir. Bu gibi durumlarda cinsiyet belirlenebilir.
 
Bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi ancak tüp bebek yöntemiyle gerçekleşebilir. Oluşan embriyolardan kız olanlar anne rahmine yerleştirilir. Ancak bu durumun keyfi olarak yapılması Türkiye’de yasaktır.
 
Beslenme, cinsel ilişki pozisyonu, zamanı gibi konular da cinsiyet belirleme açısından asla bilimselliği açıklanmayan durumlardır.

İlgili haberlerimiz:

Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini seçin
Bilimsel açıklaması olmayan ama bazı kaynaklara göre yüzde 90 tutarlı çıkan Çin takvimi yöntemine göre, hangi cinsiyette çocuk istiyorsanız, yaşınıza göre belirlenen aylarda cinsel ilişkiye giriyorsunuz.

A’dan Z’ye bebek bakımı…
Prof. Dr. Hilal Mocan, bebek bakımıyla ilgili her yeni annenin bilmesi gereken konuları açıklıyor.

​Hangi günler hamile kalınır?
Hamile kalma şansını artırmak için hangi günlerde ilişkiye girmek gerekir? Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? Kadının hamile kalabilmesi için erkeğin ilişkiye girmesi gereken özel bir gün var mıdır? Yanıtları bu yazıda.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER