@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.02.2012

Çevreci bebek odası nasıl hazırlanır?

Bebeğinize evde sağlıklı bir ortam sunmak istersiniz. Bunun yolu doğaya dost bakış açısıyla oda döşemekten geçer. İşte çevreci yöntemle oda hazırlamanın 5 püf noktası...

Yakında bir bebek gelecek evinize. Ona bir oda hazırlama telaşındasınız. Duvarları ne renk boyasanız acaba? Odayı nasıl süsleseniz? Onunla bu odada kim bilir ne tatlı anlar paylaşacaksınız… Bu hayalleri kurmak güzel. Peki bu hayallerin içine onun odası için seçtiğiniz malzemelerin sağlıklı olmasını dahil ediyor musunuz? Nefes alacağı, uyuyacağı, besleneceği bu odada ona tertemiz, sağlıklı bir ortam sunmalısınız.

Çevreci bebek odası nasıl hazırlanır?

Dr. Alan Greene, “Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi”nde doğayla dost bakış açısıyla bebek odası hazırlamanın püf noktalarını veriyor. Bu tüyoları evinizdeki herhangi bir odayı hazırlarken de göz önünde bulundurmalısınız.

İşte, doğayla dost bakış açısıyla sağlıklı oda hazırlamanın püf noktaları…

1. Yerli malı: Yaşadığınız ülkede, şehirde, hatta semtinizde üretilmiş malzeme almak nakliye için harcanan yakıt maliyetlerini azaltır. Ayrıca çevreye zararlı gazlar daha az salınmış olur. Ayrıca yerel ekonomiye de katkıda bulunmuş olursunuz.

2. Doğal kaynakları koruyan: Hızla yenilenebilen kaynaklardan elde edilen ürünleri tercih etmelisiniz. Mesela kumaşlar için pamuk, yün, keten; mobilya ve yer döşemesi için ahşap veya bambu gibi. Bu malzeme doğaya bırakıldığı zaman kolaylıkla yok olur. Sertifikalı ormanlardan kesilmiş ağaçlarla üretilen ahşap mobilya ve yer döşemeleri doğal kaynakları koruma konusunda verebileceğimiz en güzel örnek.

3. Geri dönüşümlü: Bazı mobilyalar ve yer döşemeleri geri dönüştürülmüş malzeme ile üretilmiştir. Bu tür eşyalar, dünyamıza bıraktığımız çöpü azaltma konusunda güzel bir çözümdür.

4. Uzun ömürlü: Sağlam bir ahşap dolap düşünün. Siz kullandıktan sonra torunlarınıza kadar kalabilir. Bir kez kullanıp atacağınız veya kısa ömürlü malzeme yerine uzun ömürlü olanları tercih edin. Biraz kullanır, sonra da atarım diye düşünmeyin.

5. Zehirli gazlar salmayın: Çevreye zarar vermeyen ürünler çevreye zararlı gazlarda salmaz. Toksik kimyasallarla yapılmış olanlar bu zehirli maddeleri azar azar ev ortamına sızdıracaktır. Bu nedenle her türlü kimyasaldan mümkün olduğunca kaçınmak yerinde olur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER