Tüp bebek tedavisinde başarı oranı nasıl hesaplanır?

Yumurta ve spermin döllenip rahme transfer edildiği tüp bebek tedavisinin başarısı belli şartlara bağlı. Peki sizin tüp bebek şansınız ne kadar?

İZLE: TÜP BEBEK TEDAVİSİ SÜRESİ👇 
Günümüzde tüp bebek tedavisi son derece popüler bir yardımcı üreme tekniğidir. Tüp bebek tedavisinde doğal gebelikten fark yumurta ve spermin vücudun dışında, bir laboratuvar ortamında döllenmesidir. Tüm kısırlık tedavlerinde olduğu gibi tüp bebek tedavisinin her zaman %100 başarı garanti etmediği, başarı şansını etkileyen bir dizi faktör olduğu unutulmamalıdır. Ancak çiftler için kimi zaman yorucu, aynı zamanda ekonomik olarak da zorlayıcı bir prosedür olabilen tüp bebek tedavisinin başarı oranını hesaplayabilmek mümkündür. İşte tüp bebek ile bebek sahibi olma şansınızı etkileyen faktörler ve tüp bebek tedavisi başarısını hesaplama aracı

Tüp bebek başarı oranı nasıl hesaplanır?

Tüp bebek tedavisinde başarı şansı; kadının yaşı, kısırlığa neden olan faktör, alınan yumurtaların kalitesi ve sperm kalitesi gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Yumurtalık rezervlerini etkileyen en önemli değişken, aslında kadının yaşıdır.

Bunun nedeni, bir kadının sahip olduğu tüm yumurtalarla dünyaya gelmesidir. 20’li yaşlarındaki kadınların çoğunda, yumurtalık yaklaşık 4'te 3'ü genetik olarak normaldir. Yine de, genetik olarak anormal olan bazıları da olacaktır. Kadının yaşı ilerledikçe, doğurganlık ilaçlarına yanıt veren ve genetik olarak normal olan yumurta sayısı da azalır.

Kadınlar 35 yaşına ulaştıklarında, yumurtalarının yaklaşık yarısı kromozomal olarak normaldir. 40 yaşına ulaştığında, normal olan yumurtaların oranı %10-20 ve sonraki yıllarda bunun çok daha altına düşmektedir. Bu nedenle, ileri yaştaki kadınlarda rahme transfer için daha az normal embriyo mevcuttur. Bu nedenle, 35 yaşın üzerinde sağlıklı bir kadının daha genç kadınlara göre doğurganlığı daha düşüktür.

40 yaş ve üzeri kadınlar, kendi yumurtalarını kullanarak tüp bebek tedavisi ile yalnızca %20 ve hatta daha düşük bir canlı doğum şansına sahiptir. 2016 yılında yapılan bir çalışmaya göre, kadının yaş aralığına göre değişen canlı doğum oranları aşağıda belirtilmiştir:
 
  • 35 yaşın altındaki kadınlarda canlı doğum oranı %41.3
  • 35 ile 37 yaş aralığındaki kadınlarda canlı doğum oranı %31.7
  • 38 ile 40 yaş aralığındaki kadınlarda canlı doğum oranı %21.6
  • 41 ile 42 yaş aralığındaki kadınlarda canlı doğum oranı %10.6
  • 42 yaş ve üzeri kadınlarda canlı doğum oranı %3.4’tür.

Tüp bebek tedavisi nedir?

Günümüzde tüp bebek tedavisi son derece popüler bir yardımcı üreme tekniğidir. Tüp bebek ilk ortaya çıktığı 1980’li yıllarda, kısırlık için son derece gizemli bir kelimeydi. İlk kez 1978 yılında, anne rahminin dışında döllenen bir bebeğin dünyaya gelmesi ile prosedüre olan ilgi zaman içinde arttı.

Annenin yumurtası ve babanın sperminin döllendiği ve rahme transfer edildiği tüp bebek tedavisinde, doğal gebelikten fark yumurta ve spermin vücudun dışında, bir laboratuvar ortamında döllenmesidir. Döllenen embriyo, yeniden annenin rahmine yerleştirilir.

Bununla birlikte bir tüp bebek tedavisi; hem maddi hem de zihinsel olarak karmaşık, yorucu ve aynı zamanda ekonomik olarak da zorlayıcı bir prosedürdür. Veriler, kısırlık sorunu yaşayan çiftlerin ortalama %5’inin tüp bebek tedavisi araştırması yaptığını göstermektedir. Bununla birlikte, 1980’li yıllarda ilk kez ortaya çıkışından bu yana tüp bebek tedavisinin de dahil olduğu yardımcı üreme teknolojileri ile dünyaya gelen yüzbinlerce bebek oldu. Bu da, yüzbinlerce çiftin yüzünün gülmesi anlamına geliyor.

Tüp bebek başarı oranını hesaplama yöntemleri

Bir tüp bebek tedavisinin her zaman %100 başarı garanti etmediği, başarı şansını etkileyen bir dizi faktör olduğu unutulmamalıdır. Kadının yaşı, tedavinin başarısını doğrudan etkileyen faktörlerin başında gelmektedir. Ancak, kısırlık nedeni ve diğer faktörler de tedavide başarı şansınızı etkileyebilmektedir. Bu noktada maddi ve manevi olarak karmaşık bir süreç olan tüp bebek tedavisi döngüsüne girmeden önce, başarı şansınızın nerede olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. İşte bu nedenle Tüp Bebekte Başarı Şansı Hesaplama Aracı, gebelik elde etme ve canlı doğum şansınızı hesaplamanıza yardımcı olabilir. 
 
Tüp bebek tedavisi için doğru aday olduğunuzu nasıl anlayabilirsiniz?

Tüp bebekte başarı şansı hesaplama aracı ile başarı şansınızı hesaplarken; tedaviyi tercih etmek için uygun bir aday olup olmadığınızı da öğrenmeniz gerekir. Kısırlık söz konusu olduğunda, size ya da eşinize aşağıdaki teşhislerden biri konulduysa, tüp bebek tedavisi sizin için iyi bir seçenek olabilir:

Tüp bebek tedavisi uygulanabilecek durumlar
  • Endometriozis
  • Erkekte sperm sayısının düşük olması
  • Rahimle ilgili sorunlar
  • Fallop tüpleri ile ilgili sorunlar
  • Yumurtlama sorunları
  • Yumurta ya da sperme zarar veren antikor sorunları
  • Kadın ya da erkeğin genetik hastalıkları
  • Nedeni açıklanamayan kısırlık vakaları

Bebek sahibi olmak için tüp bebek dışındaki tedavi yöntemleri nelerdir?

Kısırlık söz konusu olduğunda, tüp bebek tedavisi her zaman ilk seçenek değildir. Öncesinde kullanılacak doğurganlık ilaçları ya da bazı cerrahi yöntemler ile kısırlığa neden olan faktörün tedavi edilmesi, doğal yolla gebelik elde etme şansınızı da arttırabilir. Bununla birlikte, tüp bebek tedavisi, diğer tedavilerin işe yaramadığı durumlarda son derece yüz güldürücü sonuçlar vaat etmektedir.

Tüp bebek tedavisinin sizin için uygun bir seçenek olduğunu düşünüyorsanız, bu alanda uzmanlaşmış doktorları iyice değerlendirin. Tüp bebekte başarı şansı hesaplama aracı kullanarak da tedavi ile ilgili artı ve eksileri değerlendirmeniz faydalı olabilir. Unutmayın, bir tüp bebek tedavisi hem maddi hem de manevi açıdan karmaşık bir süreçtir. Tedavi sürecinde, psikolojik destek almanız da gerekebilir. Bu nedenle, bu süreçte birkaç uzmanla birlikte çalışmanız gerekebilir.

İlgili haberlerimiz: 

Hamile kalma yöntemleri
Çocuk sahibi olmaya karar verdiyseniz veya hamile kalamıyorsanız, hamile kalma yöntemleri hakkında hazırladığımız kapsamlı rehberimize mutlaka göz atın!

​Tüp bebek başarınızı artırmak için
Tüp bebek uygulamasında başarıyı artırmak için 8 yöntem var. Detaylarını bilmek ister misiniz?

​Kısırlık ve tüp bebek tedavisi ruh halini nasıl etkiler?
Kısırlık sorunu evliliğe nasıl yansır? Üst üste bebek kayıpları kadında ve erkekte ne gibi etkiler bırakır? Tüp bebek tedavisinde ruh halinizi düzeltmek için ne yapılabilir? Yanıtları Pudra.com’da.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER