14.11.2017

2 aylık bebeğin gelişimi

Bebeğiniz artık 2 aylık! Nelere tepki vermesi gerekiyor, sizin dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Cevapları Pudra.com'da.

Bebeğiniz artık 2 aylık, halen anne sütüyle beslenmeye devam ediyor. 2 aylık olmuş bebeğin emme sıklığı 1. aya göre azalır ve 3 - 4 saate çıkar. Ayrıca 1 aylık bebeğe oranla daha kısa emer. 2 aylık bir bebeğin iki memeyi toplamda 5 - 10 dakika emmesi yeterlidir. 

2 aylık bebeğin gelişimi

1) 2 aylık bebek neler yapabilir?

- Yüz üstü yattığında başını ve göğsünü kaldırabilir. 
- Refleksleri gelişim gösterir. 
- Başını dik tutabilir.
- Annesini tanıyabilir.
- Etrafa gülümsemeye başlar.
- Nesneleri 180 derece izleyebilir.
- Kendi kendine mırıldanma gibi sesler çıkartabilir. 

Eğer bebek bu tepkileri vermiyorsa, nörolojik bir sorununun, tiroit hormon eksikliğinin ya da beyinle ilgili çeşitli problemlerin habercisi olabilir.
 
bebek
 
2) 2 aylık bebeğin fiziksel gelişimi
Bebeğin kilo alması beklenenin altındaysa ya da bebek ilk ayında bu aya göre daha fazla kilo almışsa annenin beslenme alışkanlıkları değişmiş demektir. Böyle bir durumda anne beslenmesine ve dinlenmesine dikkat etmelidir. 
 
2. ayda bebek 600 - 1000 gr arasında kilo almalıdır. boyu 2,5 - 3 cm arasında uzar. Baş çevresi 1 -2 cm arasında büyür. Baş çevresinin az ya da çok büyümesi nörolojik bir problemin habercesi olabilir. Böyle bir durumda bebeğinizi doktora götürmelisiniz.
bbk

3) 2 aylık bebeklerin beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler:
Beslenme 1. ayda olduğu gibi 2. ayda da anne sütüyle olur. 2. ayda bebeğin emme sıklığı 1. aya göre azalabilir. Bebek 1. ayda 2 - 3 saatte bir emerken 2. ayda 3 - 4 saatte bir emmek ister. Emme süresi de 1. aya göre daha kısa sürer. 2 aylık bebek için 10 dakika emmek yeterlidir.

Bebeklere 6 aylık olana kadar su verilmesine gerek yoktur. Yeterli miktarda sıvı alan bebekler, gün içeriside 6 – 7 kere bezlerini ıslatırlar. 
süt
4) 2 aylık bebeğin uyku düzeni

2 aylık bebekler yavaş yavaş gündüz ve gece ayrımını öğrenmiş ve geceleri daha uzun uyuyabilen bebeklerdir. Bu hemen 2. aya girince olmayabilir. 2 aylık bebekler günlük olarak 15 - 16 saat uykuya ihtiyaç duyarlar ama bunun 3'te 2'si geceye dönmüş durumdadır.
bebek        
 - Gece uykusu
2 aylık bebekler gece 2 - 6 defa uyanıp annesini arar ya da tekrar kendi kendine uykuya dalabilir. Uyku saatleri gece boyunca 10 saate kadar uzayabilir. Bu 10 saatin tamamı tek ve uzun bir uyku değildir.  

- Gündüz uykusu
5 saate kadar gündüz uykusu normaldir. 2 aylık bebek bunu 2 veya 4 defada yapar. Bebekler genellikle sabah emzirildikten bir süre sonra tekrar uykuya dalarlar.

5) Kolik ağlamaları
2. ayda bebeğin kolik ağlaması 1. aya göre artış gösterebilir. Bebeklerde kolik yaklaşık 15 günlükken başlar ve 3. ayın bitimine kadar devam edebilir. Bebekte kolik sorununun en yüksek seviyelerini 2. ayda görürsünüz. Bebekte kolik olmaması için annenin kendi beslenmesine, dinlenmesine ve stresten uzak durmasına özen göstermesi gerekir. Ayrıca yine bebekte kolik ağlamalarını azaltabilmek için anne, bebeğini kalabalık ortamlara fazla sokmamalıdır.
bebek

6) Alt temizliği
1. ayda olduğu gibi bebeğin düzenli alt değişimine dikkat etmek gerekir. Bebeğin alt temizliği ıslak pamukla yapılmalıdır. Pişik kreminin düzenli olarak kullanılmasına gerek yoktur, altı iyice kurulandıktan sonra kapatılması yeterlidir. 
bebek

7) Nasıl giyinmelidir?
Bebeklerin giyimi genelde yetişkin bir kişinin giyiminin bir kat fazlası gibi düşünülebilir. Bebeklerin ısıyı ayarlama yetenekleri tam gelişmediği için ortamdaki ani ısı değişimleri bebekleri etkiler. Kalın giydirmek de iyi değildir. Aşırı giyim bebekte huzursuzluğu ve isiliği arttırabilir.
bebiş
 

İlgili haberlerimiz:

Dördüncü ay bebek gelişimi
Dört aylık bebeklerde hangi fiziksel gelişimler görülür? Bebekler dördüncü aylarında hangi yeteneklerini geliştirirler? İşte yanıtları...

Beşinci ay bebek gelişimi
Beşinci ayda bebekte hangi yetenekler gelişir? Onunla hangi oyunları oynamak, ona nasıl davranmak gerekir? Beş aylık bebekler nasıl beslenmelidir? İşte yanıtları...

Altıncı ay bebek gelişimi
Altı aylık bebeklerde hangi yetenekler gelişir? Hangi oyunları oynayabilir, hangi davranışları sergileyebilir? Altı aylık bebekler nasıl beslenmelidir? İşte yanıtları...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER