pudra.com 13.05.2010

Bebeğin altı nasıl değiştirilir?

Kız ve erkek bebeklerin altı nasıl temizlenir? Bebeklerin bezi nasıl değiştirilir? Hamile Eğitmeni Günsel Yıldız uygulamalı olarak gösteriyor.

Bebeğinizle evinizdeki ilk günler… Bugünlerin belli başlı ‘ilk’lerinden biri de bebeğinizin altını değiştirmektir. Peki kız ve erkek bebeklerde bez değiştirirken nelere dikkat etmeliyiz? Hamile Eğitmeni Günsel Yıldız tüm detayları uygulamalı olarak anlatıyor…

Bebeğin altı nasıl değiştirilir?

Kız bebeğin altı nasıl değiştirilir?

Kız bebeklerde temizliğe en temiz nokta olan kasıklardan başlıyor ve bacak aralarına devam ediyoruz. Vulvayı yani genital bölgeyi parmaklarımızla tutup yukarıdan aşağıya doğru çok bastırmadan bir kerede siliyoruz. Tekrar silmeniz gerekiyorsa her defasında temiz bir pamuk kullanıyoruz. Unutmayın; her noktayı aynı bezle temizlerseniz idrar yolu enfeksiyonu riski artacaktır. Daha sonra bebeğin poposunu ve yanakları yine çok bastırmadan siliyoruz ve kirli bezini kaldırıyoruz.

Bebeğimizin kremini sürdükten sonra bezini bacaklarının arasından geçirip açıyor, ortalıyor ve kakasının akmaması için her iki yana eşit miktarlarda koyuyoruz. Yapışkan bandımızı kapatıp bezin plastik olan kısmını içeri değil dışarı doğru kıvırıyoruz. Bu kısmı içeri kıvırdığınızda cilde temas ettiği için kızaracaktır. Bunu daima alta çekiyor ardından da külotunu giydirerek bezini kapatıyoruz. Böylece bebeğimizi üriner sistem enfeksiyonlarından da koruyabiliyoruz.

Hamile Eğitmeni Günsel Yıldız'ın uygulamalı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

   



Erkek bebeğin altı nasıl değiştirilir?

Erkek bebeklerde alt temizliği yaparken önce beziyle kabaca ilk temizliğini yapıyor ve alttaki örtülerin kirlenmemesi için bezini altına yerleştiriyoruz. 1 ay sonra bebeği kucağınıza alıp, çeşme altında da suyla yıkayabilirsiniz. Ama ilk günlerde, sıklıkla kaka yaptığı için bir tas su ve pamuk işinize yarayacaktır. Önce en temiz nokta olan kasıklarını, sonra bacak aralarını temizliyoruz. Tekrar pamuk alarak ve erkek bebeklerde genital organı kökten uca doğru bir kerede siliyoruz. Eğer tekrar silmemiz gerekiyorsa aynı şekilde yine kökten uca doğru yapıyoruz.

Her silme için temiz bir pamuk alıyoruz ve en son olarak da poposunu ve yanaklarını temizliyoruz. Altını ıslak kalmaması için yumuşak bir tülbentle çok bastırmadan kuruluyor ve ardından bebeğimizin bezini yerleştiriyoruz.

Hamile Eğitmeni Günsel Yıldız'ın uygulamalı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

   


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER