@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.05.2017

Bebeğinizi giydirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Bebeğinizi giydirip soyarken nelere dikkat etmelisiniz? Bebek kıyafeti nasıl giydirilir? Bebeğinizi giydirirken nasıl tutmalısınız? Pudra.com'un yazısında.

Bebeğinizi giydirip soymak ilk başlarda biraz zorlayıcı olabilir. Özellikle ilk defa bir bebeğe bakıyorsanız o minik kolu kıyafetin içine sokmak hem sizi hem de bebeği yorabilir. Bebekler vücutlarının aniden hava ile temas etmesinden hoşlanmayabilirler. Bu yüzden bebeğinizi düz bir zemine yatırın ve ılık bir ortamda giydirin. Ani Bebek Ölümü Sendromu’ndan (SIDS) korunmak için bebeğinizi giydirdiğiniz ortamın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Bebeği giydirirken bir elinizle vücudunu mutlaka destekleyin. Bebeğinizi sarsmamaya ve canını acıtmamaya dikkat edin. Bütün bunların yanı sıra bebeğinizi giydirmenin onunla iletişim kurmak için en güzel anlardan biri olduğunu da unutmayın. Onunla konuşun ve şarkılar söyleyin. Bebeğinizi giydirirken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını Pudra.com yazdı.

Bebek nasıl soyup giydirilir?
 
Bebeğinizi giydirmeye başlamadan önce ve giydirip-soyarken öncelikle dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
 

Bebeğinize ne yaptığınızı anlatın

Bebeğinizi dikkatlice ve nazikçe tutun. Tüm süreç boyunca onunla konuşun ve ona ne yaptığınızı tek tek anlatın. Ne kadar çok bebeğinizi soyup giydirirseniz ilerleyen zamanlarda daha çok alıştığınızı ve rahat olduğunuzu göreceksiniz.

İlgili yazımız: Bebek kıyafeti nasıl seçilir?
 

Doğru büyüklükte kıyafetler seçin

Bebeğinize fazla büyük veya fazla küçük gelen kıyafetler giydirmeyin. Kıyafetin boyun bölgesinin fazla sıkmamasına ve bacaklarının rahat olmasına dikkat edin. Yenidoğan için nasıl kıyafet alınmalı? başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.
 

Kıyafetlerin güvenli olduğundan emin olun

Eğer bebeğin kıyafetinde düğmeler veya süsler varsa bunların dikkatlice dikildiğinden, bebeğinizin bunları çıkaramayacağından veya yutamayacağından emin olun.
 

Bebeğiniz prematüre ise

Bebeğiniz prematüreyse, henüz vücut sıcaklığındaki değişimlere ayak uyduramayacağından diğer bebeklere göre bir kat daha fazla kıyafete ihtiyacı olabilir.
 

Bebeğinizi düz bir zemine yatırın

Bebeğinizi düz bir zemine yatırarak soyup giydirin ve yatıracağınız zemine koruyucu bir örtü veya battaniye sermeyi unutmayın. Bebeğinize bir kıyafeti giydirirken veya soyarken adım adım ilerleyin ve ona zarar vermeden, yavaşça hareket edin.
bebekkiyafet
Bebeğinizi giydirirken...
  • Bebeğinize bir tişört giydireceğiniz zaman tişörtü bir akordeon gibi boyun kısmına toplayın ardından bebeğin kafasından yavaşça tişörtü geçirin ve vücuduna doğru indirin.
  • Tişörtün veya badinin kollarını da bilek kısmında toplayın, ardından bebeğin kolunu delikten geçirin ve tişörtün kolunu yavaşça yukarı doğru kaydırın. Hiçbir zaman bebeğin kolunu kıyafetten içeri sokup itmeye çalışmayın.
  • Pantolon giydirirken yine aynı şekilde pantolonu toplayın, bebeğin ayağını delikten geçirin ve sonra yavaşça pantolonu bacaktan yukarı doğru çekin. En temel bebek giysileri başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
  • Eğer bir kıyafeti arkadan bağlamanız/kapatmanız gerekiyorsa bebeği nazikçe yüzükoyun yatırın veya sizin desteğinizle oturmasını sağlayın.
 
bebek
Bebeğinizi soyarken...
  • Kıyafetin çıtçıtlarını ya da düğmelerini tamamen açtıktan sonra soymaya başlayın.
  • Soymaya bebeğin kafasından başlayın yavaşça ve dikkatlice kıyafeti gevşetin ve çekerek çıkartın.
  • Bebeğinizi soyarken bir elinizle kafasını ve vücudunu dikkatlice destekleyin. Bebeği soyarken uzuvlarına zarar vermemeye, ani hareketler yapmamaya ve bebeği sarsmamaya çok dikkat edin.
  • Çorapları çıkarırken iki elinizi kullanın, tek hamlede çekip çıkarmaya çalışmayın.
  • Bebeğinizi yana döndürmeniz gerekiyorsa dikkatli olun ve vücut ağırlığını destekleyip desteklemediğini kontrol edin.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kışın bebek nasıl giydirilmeli?
Soğuk havalarda bebeği nasıl giydirmek gerekir? Bebeğin üşüdüğünü nasıl anlarız? Ev içindeyken ve dışarıdayken bebek için nasıl kıyafetler tercih etmeliyiz? Yanıtları Pudra.com'da.

Bebek ve çocuklara organik kıyafet nereden alınır?
Bilinçli anneler, bebek ve çocukları için yüzde yüz organik pamuktan üretilen organik giysi satın almayı tercih ediyorlar. İşte, organik bebek ve çocuk giysisi satın alınabilecek adresler…

​Yazın bebeğimizi nasıl giydirmeliyiz?
Yanlış ve sağlıksız kıyafet seçimi bebeğinizde alerji, bacak ve kol altlarında pişik, deride yanma hissi ve kaşıntı yapabilir. İşte kıyafet seçiminde dikkat etmeniz gerekenler...

Banyoda bebeğin güvenliği nasıl sağlanır?
Bebeğinizin banyo zamanı, hem siz hem de bebeğiniz için en eğlenceli zamanlardan biri ama bebeğinize banyo yaptırırken mutlaka dikkat etmeniz gereken kurallar var.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER