@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 17.07.2015

Bebek tırnağı nasıl kesilir?

Bebeğin ilk tırnak kesimi ne zaman ve nasıl olmalı? Bebeklerin tırnak bakımı hakkında merak edilenler Pudra.com'da...

Yenidoğanların tırnak kesimi anne-babalar için biraz endişe verici olabiliyor. Bebeklerin kas kontrolü henüz gelişmemiş olduğundan, tırnakları uzamış bir bebek yüzünü ve hatta retinasını çizerek kendine zarar verebiliyor. Bu nedenle bebeklerin tırnaklarını düzenli olarak kesmek gerekiyor. Tırnak kesimini çok nazik şekilde, bebeğe zarar vermeden, korkutmadan ve enfeksiyon riski oluşturmadan bitirmek gerekiyor.

Bebek tırnağı nasıl kesilir?

Bebeğin ilk tırnak kesimi ne zaman olmalı?
Bebeğin ilk tırnak kesimi için bir-iki hafta beklemek doğru olabilir ancak tırnakları çok uzunsa daha erken de kesilebilir. Tırnak kesiminde en önemli nokta bebek tırnak makasının kullanılması. Bazı bebekler çok uzun tırnaklarla doğabiliyor, bebeğin kendine zarar vermemesi için tırnakları kesilene kadar yuvarlak kesim eldiven giydirilmesinde fayda var.

Bebek tırnakları nasıl kesilir?
Bebek tırnak kesimini mümkünse iki kişiyle yapmanızı öneriyoruz. Bir kişi bebeği tutarken, diğeri daha güvenli şekilde bebeğin tırnaklarını kesebilir. Mutlaka bebekler için özel üretilen tırnak makaslarından edinin, yetişkinlerin tırnak makasları bebekler için uygun değildir. Tırnağı dipten kesmemeye ve enfeksiyon riski oluşturmamaya özen gösterin. Bebek tırnakları sert olabileceğinden kesimi banyodan sonra yapabilirsiniz. Böylece yumuşamış tırnağı hem rahatça kesebilir hem de elinizle sıyırabilirsiniz. Tırnak batığı olabileceğinden ayak tırnaklarını küt, el tırnaklarını yuvarlak şekilde kesmelisiniz. Bebeğin el tırnaklarını uzama sıklığına göre haftada 1-2, ayak tırnaklarını ise uzamasına bağlı olarak ayda 1-2 kere kesebilirsiniz. Dilerseniz kesimden sonra kağıt törpüyle kenarlarını düzeltebilirsiniz. Bebek uyurken veya yemek yerken ilgisini çekmeden tırnak kesimi yapmak da bir yöntem ancak bebeğin tutma refleksi olduğunu bilmelisiniz ve olası kazalara karşı önlem almalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER