@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.02.2015

Bebeklerde diş temizliği nasıl yapılmalı?

İki yaş öncesi diş temizliği hem diş sağlığında hem de diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasında büyük önem taşıyor. İki yaşından küçük bebeklerde diş temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri yazdık.

Bebeklerde genellikle altı aydan itibaren ilk dişler çıkmaya başlar ve diş çıkarma süreci üç yaşında tamamlanmış olur. Bebeğinizin ilk dişleri çıktığında yani 6.-8. aydan itibaren dişlerini temizlemeye başlamalısınız. Bu ilk dişlerin temizliği için gazlı bez ya da parmak fırçası kullanmalısınız. Temiz bir gazlı bez veya parmak fırçanın yardımıyla bebeğinizin dişlerindeki artıkları temizlemelisiniz.

Bebeklerde diş temizliği nasıl yapılmalı?

Tüm süt dişleri tamamlanana kadar, diş temizliğine başlamanız çocuğunuza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmanızda büyük rol oynar. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce dişleri (en azından çiğneme yüzeylerini) temiz bir tülbent ya da gazlı bezi ıslatarak silmek, temizlemek gerekir. Diş fırçası kullanımına ise çocuğun arka dişlerinin çıkmasından sonra (ortalama 2,5-3 yaşında ) başlanması uygundur.

Biberon çürüğünü önlemek için ne yapmak gerekir?
Bebeklerde meydana gelen çürüklerin tedavisi çok güç olduğundan, koruyucu önlemlerin erken dönemde alınması önemli. Bebeğinizin gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığını varsa, bunu önlemeye çalışın. Biberondaki süte şeker, bal pekmez gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin. Bebek beslendikten sonra mutlaka su içirin. İlk dişleri gece ve sabah beslenmelerinden sonra temiz, ıslak bir tülbent ile silerek temizleyin.

Biberon çürüğü görülen dişler tedavi edilmezse ağrı yapar ve iltihaplanır. İltihaplı ya da ağrıyan dişler bebeğin huzursuzlanmasına ve beslenme düzeninin bozulmasına neden olur. İltihap alttan gelecek kalıcı dişleri de etkileyip şekillerinin bozuk olmasına yol açar. Bu dişler çekilmek zorunda kalınırsa, konuşma problemleri ortaya çıkabilir.

Biberonun yanı sıra emziklerin ağlayan bebekleri susturmak amacıyla bal, pekmez, reçel gibi tatlandırıcılara batırılarak verilmesi de biberon çürüklerinin başka bir nedeni. Bunun yanı sıra, bebeğin eline verilen karbonhidratlı ve şekerli gıdalar da diş çürüklerine neden olur. Çocuğu bu tür gıdaların yerine elma, havuç gibi besin değeri yüksek; diş temizliğine yardımcı gıdalara yönlendirmek gerekir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER