Pudra.com 20.02.2014

Bebeklerde grip ve nezle için en iyi tedavi anne sütü

Anne sütü hastalıklara karşı antikor ürettiğinden, uzmanlar, gribe ya da soğuk algınlığına yakalanan bebekleri daha sık emzirmek gerektiğini belirtiyor.

Akciğerlerin veya kulakların etkilenme tehlikesi yüksek olduğundan bebeklerde ve çocuklarda görülen soğuk algınlığı ve grip mutlaka ciddiye alınması gereken hastalıklar. Central Hospital’dan Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Gonca Özmen, gribe yakalanan bebeklerin tedavisi konusunda ebeveynlere şu bilgileri veriyor:

Bebeklerde grip ve nezle için en iyi tedavi anne sütü

"Gribe, nezleden farklı olarak influenza virüsleri sebep olur. Özellikle sonbahar ve kış aylarında artan grip için, bebekler ve çocuklar en ciddi risk grubu içerisindedir. Ateş, baş ağrısı, eklem ve kas ağrıları, burun akıntısı, halsizlik, öksürük sıklıkla görülür. Nezleye nazaran daha yüksek ateş ve titreme gözlemlenebilir. Grip de yine üst solunum yolunun viral bir enfeksiyonudur ve çok yaygın olarak görülen bir hastalıktır.

Tedavisinin ve ilaç kullanımının doktor gözetiminde olması önerilir. Yatak istirahatı, parasetamol içeren ağrı kesicilerin kullanımı, yine gerekli ise burun temizliğinin yapılması, düzgün beslenme ve bol sıvı tüketimi tedavisinde önemlidir.

Bebeklerde özellikle ekim-şubat ayları arasındaki grip mevsiminde bu belirtiler görüldüyse, grip düşüncesini doğurabilir. Bebeğin ateşinin aniden 38 derece veya daha üzerine çıkması, yorgun-bitkin görünmesi, titremesi, burun akıntısı ve kuru öksürük gibi semptomlar görülüyorsa, grip riskini güçlendirir. Grip olan bebek kendini huzursuz hisseder ve hasta görünür. Ayrıca karın ağrısı, ishal ve kusma gibi belirtiler de görülebilir.

Anne sütü tedavisi

Bebeğini emziren anneler şanslı gruptur çünkü anne sütü hastalıklara karşı antikor üretir. Bebekte burun akıntısı ve öksürük varsa öncelikle bol sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Emziren anneler bebeklerini daha sık emzirmeli, eğer bebek ek gıdalara başlamışsa, sulandırılmış elma suyu ve bitkisel çaylar verilmelidir. Burun tıkanıklığı için beslenme ve uyku zamanından 15 dakika önce tuzlu burun damlalarının uygulanması bebeğin rahat nefes almasına yardımcı olacaktır. Nemli ortam öksürüğe de iyi geleceğinden, buhar makinesi ile bebeğin bulunduğu ortam nemlendirilmelidir. Burun akıntısının dışarı çıkması için bebeğin başı hafifçe yükseltilmelidir.

İlaç kullanımı öncesi mutlaka doktora başvurulmalı

İlaç kullanımı gerektiği durumlarda, ilaç kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır. 1 yaşından küçük bebeklerde damla kullanılması önerilmez. Eğer bebekte hırıltılı nefes alımı, sık ve boğuk nefes, nefes alımında zorluk, renginde solma, sıvı almayı reddetme ve ateş görülüyorsa mutlaka beklenmeden doktora gidilmelidir."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER