08.11.2017

Bebeklerde oluşan pişik nasıl geçer?

Bebeklerde oluşan pişik nasıl geçer? Bebeğin altını değiştirirken alınması gereken önlemler neler? Cevapları Pudra.com'da.

İZLE: BEBEKLERDE PİŞİK NASIL GEÇER?👇 
Bebeklerde pişiğin geçmesinden ziyade oluşmasını önlemek için idrarın ciltle temasını izin vermeden pişik olan bölgenin yüzeyine koruyucu bir tabaka oluşturulması önerilir.
Bu koruyucu tabakayı oluşturabilmek için hipoalerjik olduğuna emin olduğunuz bir markanın pişik önleyici kremleri kullanılabilir. Tahriş olmuş, kızarmış bölge üzerinde pişik oluşması durumunda yüksek oranda panthenol içeren pişik kremleri tercih edilebilir.

Bebeklerde oluşan pişik nasıl geçer?
 
bebek bezi

Pişik sorunu için neler yapılabilir?

- Bebeğiniz için ideal olan bezleri kullanın. Pişik riski en az olanı tercih edin. 

- Bebeğinizin altını her gün havalandırın. Özellikle yaz mevsiminde sıcak ve nemden dolayı altı pişen cildi havalandırmak önemlidir. Bu işlemi gün içerisinde en az 15 dakika yapabilirsiniz.

- Bebeğinizin bezini değiştirirken pişik sorununu önlemek için ıslak mendil yerine pamuğu ıslatarak silin. 

- Bebeğiniz ek gıdalara geçmediyse yalnızca anne sütüyle besleniyorsa siz aldığınız gıdalara dikkat etmelisiniz. Örneğin, çinko eksikliğini tamamlayıcı gıdalar ya da doktorun önerdiği şekilde vitamin kullanabilirsiniz.

- Bebeğinizin hijyenine dikkat edin. Sık sık bebeğinizi yıkayın.

- Bebek pudrası da pişik olan yerlere sürülebilir.

- Bitkisel içerikli yöntemlerle de pişiği önleyebilirsiniz. Örneğin zeytin yağı (saf olmak koşuluyla), badem yağı, E vitamini yağı, sarımsak yağı gibi yağlar pişiğe iyi gelebilir.

- Pişikten dolayı oluşan kızarıklığın geçmesi için balık yağı gibi bitkisel içerikli yağlar da kullanabilirsiniz. Fakat bu tarz yağlara bebeğinizin alerjisi olabilir. Mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 

bezBuna ek olarak kullanılacak pişik kreminin pH'ının 5.5 seviyesinde olması da önemlidir. Çünkü doğal cilt pH'ı 5.5 seviyesinde stabilize edildiğinde, doğal bariyer fonksiyonu desteklenmiş olur ve pişiğe neden olan zararlı maddelerin gelişmesini engeller.

Bu kremler bebeklerin altı her açıldığında bez bölgesine uygulanmalıdır. Kalın ve sıvama şeklinde değil, ince bir tabaka halinde sürülürse pişik oluşmaması için daha etkili olacaktır.  
Korumanın yetersiz kaldığı durumlarda bebekte mantar oluşumu başlayabilir. Mantarın olup, olmadığını anlamak için rengine dikkatlice bakmanız gerekir. Genel olarak, koyu kırmızı, bayrak kırmızısına yakın bir renkte olur. Bebekte mantar oluştuğu takdirde içeriğinde mantara karşı etkili maddeler bulunan kremler kullanılmalıdır. Mutlaka bir uzmana danışmanız gerekecektir.
 
Çok nadir olarak, bebeğinizin cildinde minik iltihabi lezyonlar oluştuğunda antibiyotik içeren kremler kullanılabilir. Bu kremler düzenli aralıklarla sürüldüğünde en geç iki gün içinde pişikte iyileşme belirtileri görülür.

İlgili yazılarımız:

​Bebeklerde alt değiştirme ve pişik problemleri
bebeklerde farklı dikkat edilmesi gerekenler var mı? Peki pişik problemleriyle nasıl başa çıkılır? Yanıtlar pudra.com'da!

Bebeklerde ve çocuklarda sık görülen cilt hastalıkları
Çocuklarda görülebilen pişik, atopik dermatit, egzama, cilt lekeleri ve bilinen diğer tüm cilt hastalıkları hakkında merak edilenler Pudra.com'da.

Bez değiştirmeyi nasıl kolaylaştırırsınız?
Bebeğin altını açarken bir türlü rahat durmaması durumu bir popo savaşına çevirebilir. Bu durumun üstesinden gelme yolları Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER