@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2011

Bebeklere doğal bakım nasıl yapılır?

Kullandığınız bazı bebek bakım ürünlerinin bebeğiniz için ne gibi tehlikeler barındırdığını biliyor musunuz? Bebeğiniz en az bir yaşına gelene kadar bakımında kaçınmanız gerekenler Pudra.com’da…

Dr. Alan Greene, “Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi” adlı kitabında bebek bakımında kullanılan çoğu ürünün sağlıksız olduğu konusunda uyarıyor ve doğal bakım için tüyolar veriyor. İşte Dr Greene’nin anne babalara uyarıları…

Bebeklere doğal bakım nasıl yapılır?

Bebeğinizi korumak için birinci adım, bu kadar çok temizlik ürününden kurtulmaktır. Bebek ve çocukların cildi son derece hassastır. En azından 1 yaşına gelene kadar, bunlar olmadan da çok güzel yaşayabilirler.
Son derece hassas ve geçirgen olan bebek cildi için öneriler:
  • Her gün banyo yaptırmaya gerek yoktur. Altını değiştirdikten sonra ılık suyla poposunu yıkamak yeterlidir.
  • Vücudunu yıkarken, herhangi bir çeşit sabun kullanmaya gerek yoktur. Bu kadar narin bir cilt için sadece ılık su yeter.
  • Devamlı pişik kremi ile kremlenmesine ihtiyacı yoktur. Altını sık sık değiştirirseniz; arada sırada hava alması için bezsiz bırakırsanız pişikten koruyabilirsiniz.
  • Antibakteriyel sabun veya ıslak mendile ihtiyacı yoktur. Antibakteriyel kimyasalların aşırı derecede kullanımı bağışıklık sisteminin gelişmesini engeller.
  • Talk pudrası ile pudralanmaya ihtiyacı yoktur. Talk pudrası bebeklerin akciğerlerine zarar verir.
  • Bütün bunlara rağmen bebeğinize bir temizlik ürünü almayı düşünüyorsanız dikkatli olun. İçinde suni boya, sentetik koku, toksik koruyucu veya kanserojen kimyasallar olmamasına özen gösterin.


Güneşten koruyucu kremler
Bütün hayatım boyunca vücuduma güneş kremi sürdüm durdum. Ne olduğunu bilmeden… Vücuduma sürdüğüm şeyin cildimden emileceğini, kanımla taşınarak hücrelerime kadar girebileceğini bilmiyordum. Çoğu güneş kreminde kullanılan kimyasalların östrojene benzer etkilerinden haberim yoktu. Bütün bunları hiç düşünmemiştim; cildimin içine hiçbir şey geçirmeyen bir duvar olduğunu sanıyordum. Öyle değilmiş!

Araştırmacılar güneş kremi kullanan gönüllüler üzerinde yaptıkları çalışmalarda östrojen benzeri kimyasal maddeleri kanlarında ve idrarlarında da gördüler. Çok şükür, vücutlarındaki toplam östrojen veya testosteron hormonlarının seviyesi değişmemişti. Peki, acaba bu hormonlar, ergenliğe geçmek için küçücük bir hormon damlası bekleyen çocukları nasıl etkiler? Bilmiyoruz. Peki küçücük bir bebeği nasıl etkiler? Bunu da bilmiyoruz…

Bebek vücudunun yüzey alanı bir yetişkinl kıyaslandığında üç kat fazladır. Yani, bebeğin bütün vücudunu güneş kremiyle kaplasanız ve ciltleri aynı geçirgenlikte diye farz etsek, kanlarında bir yetişkinden üç kat fazla kimyasal dolaşıyor olacak. Ama bebek cildi 1 yaşına kadar yetişkinlerden çok daha geçirgendir. Bebeklerin vücudunda yetişkin insanlarda gördüğümüzden daha yüksek oranda kimyasal bulunması muhtemel. Bebeğinizi güneşten korumayacak mısınız, hele de ozon tabakasının durumu ortadayken? Tabii ki koruyacaksınız. İlk altı ayda güneş ışığının altında çok fazla tutmayın.

Eğer mutlaka güneş kremi kullanmak zorundaysanız “çinko oksit” veya “titanyum dioksit” gibi aktif maddeler kullanılanları tercih edin. Bu aktif maddeler mikro parçacıklardan oluşmuş olmalı.

Nano-parçacıklara hayır
Yeni bir teknoloji olarak lanse edilen nano-parçacıklara karşı dikkatli olun. Bu parçacıklar mikro parçacıklardan çok çok daha küçükler (bin nanometre bir mikrona eşit). Şu anda birçok üründe, özellikle de güneş kremlerinde kullanılıyorlar. Boyları çok küçük olan bu parçacıklar tahmin edemeyeceğimiz özellikleri nedeniyle cildimize ve vücut dokularımıza çok çabuk sızarlar.

Kontrol altına alınması ve çevreden temizlenmesi de zordur. İçinde nano-parçacık olan herhangi bir ürünü satın almayın.

"Sağlıklı Bebek Yetiştirme Rehberi"
Dr. Alan Greene
Hayykitap


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER