@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.02.2012

Prebiyotik bebeklerde antibiyotik kullanımını 1/3 oranında azaltıyor

Anne sütü olmadığında, prebiyotik içerikli mamaların kullanılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Guido Moro, prebiyotiklerin anne sütünün yararlı etkilerini taklit ederek bebeklerde enfeksiyon, alerji riski ile antibiyotik kullanımını azalttığını belirtti.

Anne sütünün mucizevi bir gıda olduğunu hatırlatarak anne sütü olmadığı durumlarda, ilk 6 ayda bebeklere içeriğinde prebiyotik olan devam sütleri kullanılmasını öneren Milan Üniversitesi Yenidoğan Bölümü profesörlerinden ve İtalya Anne Sütü Bankası Başkanı Guido Moro, prebiyotik içerikli mamalar hakkında şu bilgileri verdi:

Prebiyotik bebeklerde antibiyotik kullanımını 1/3 oranında azaltıyor

“Mamalardaki prebiyotik oranının Avrupa Birliği Bebek Mamaları Direktifi’nin önerdiği ‘FOS/GOS karışımlı immunofortis’ olarak tanımlanan prebiyotik oranının 100 ml’de 0.8 gram olması gerekir. Bu orandaki formül mamalar sayesinde bebeklerdeki toplam enfeksiyonlarda yüzde 30, ateş vakalarında yüzde 43 ve antibiyotik kullanımında 1/3 oranında azalma gözlemledik.”

Milupa Aptamil tarafından düzenlenen “Prebiyotiklerin Bağışıklık Üzerindeki Etkilerinin Klinik Kanıtları” toplantısında konuşma yapan Prof. Dr. Guido Moro, son yıllarda bebek beslenmesi konusunda çok önemli çalışmalar yapıldığını kaydederek şu bilgileri verdi:

“Bebek beslenmesinin temel maddesi prebiyotiklerdir. Prebiyotikler kalın bağırsakta bulunan yararlı bakterilerdir. Anne sütünde bulunur. Ancak son yıllarda yapılan araştırmalarla anne sütüne en yakın formüller bulunmuştur. Dolayısıyla bebek beslenmesinde bu ürünlerin kullanılması gerekir. Örneğin inek sütü bebekler için hiç uygun değildir.”

Immunofortis içeren formül mamaların, ilk 6 ayda anne sütü alamayan bebekler için anne sütüne benzer etkiler yarattığına dikkat çeken Moro, araştırma sonuçlarını şöyle açıkladı:

İlk defa olarak, bu özel prebiyotik karışımlı bebek formülünün bağışıklık sistemini düzenleyebildiği ve bebeğin dünyaya geldiği ilk aylarda atopik dermatit ve enfeksiyon riskini azalttığı kanıtlandı.

Örneğin, ilk 6 ay standart mama ile beslenen bebeklerin enfeksiyona yakalanma oranı yüzde 47 ilen, prebiyotik formüllü mama ile beslenen bebeklerde yüzde 21’dir. İlk 6 ayda ile standart mama beslenen bebekler 2 yaşına geldiklerinde atipik dermatit görülme oranı yüzde 28 iken, prebiyotik mama ile beslenenlerde yüzde 13’tür. 5 yaşına geldiklerinde ilk 6 ayda standart mama ile beslenmiş çocuklarda atipik dermatit görülme olasılığı yüzde 12,3 iken, prebiyotik içerikli mama ile beslenen çocuklarda oran yüzde 3,3’tür.”

Bebeğe inek sütü verilmemeli
Bebeğe 6 - 12 ay arasında inek sütü kesinlikle verilmemesi gerektiğini belirten Moro, “Yaşamının ilk yılı tamamlanmadan önce inek sütü verilen bebeklerde, demir eksikliği görülmesi çok yaygındır. Zeka geriliği ve psikolojik gelişim eksikliği de sık gözlenir. Bir yaşından önce inek sütüyle tanışan çocuklarda, 3 yaşına doğru zeka düşmesi olur” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER