12.11.2017

Yeni doğan bebek nasıl yıkanır?

Yeni doğan bebekleri yıkarken nelere dikkat etmenize dair her şey Pudra.com'da.

Yeni doğan bebekler ilk 24 saat içerisinde yıkanmamalıdır. Çünkü ciltlerinde bulunan verniksli ve yağlı doku antikor görevi görür. Eğer yıkanırlarsa bu doku etkisini kaybeder. Daha sonraki günler içinse bebeğin her gün yıkanması anneyle olan güdüsel bağları için iyi olacaktır.

Yeni doğan bebek nasıl yıkanır?
 
Bebekler ne zaman yıkanmalıdır?
Bebekler bir günün son beslenme saatinden 20 dakika kadar önce yıkanmalıdır. Rahat bir uyku uyumaları için banyo yaptıktan sonra vücutlarına doğal yağlarla masaj yapılmalıdır. Yıkanması ve masajı bittikten sonra ise beslenmelidir. Eğer bebeğinizi yedirdikten sonra yıkayacaksanız mutlaka 30 dakika beklemeniz gerekir. Yeni doğan bebeğin her hangi bir sağlık sorunu yoksa her gün bu rutin tekrarlanmalıdır.
 

bYeni doğan bebeği yıkamak için hangi malzemelere ihtiyacımız var?

  • Yeni doğan bebek banyosu için en önemli malzeme küvettir. Küvet hijyenik olmasına özen gösterilmelidir.
  • Şampuan
  • Banyo sonrası nemlendirici losyon
  • Hassas cildi tahriş etmeyecek şekilde cildi sabunlayabilmek için tülbent ya da çok ince bir sünger 
  • Kurulama havlusu
 
Bebeği iyi kontrol edebilmek için tüm malzemeler önceden hazırlanmalı ve bir arada bulundurulmalıdır. Bebeğin banyo sonrası kıyafetlerini de hazırlamak gerekir. Havlu, zıbın, tulum hazır olmalıdır.

Bebeğinizi havluyla kuruladıktan sonra göbek bağının pansumanını yapabilirsiniz.

Göbek bağı düşmemiş bebekleri yıkarken yapılması gerekenler:
Bebekler ilk temizlendiği zaman göbek bağları düşmemiş olabilir. O zaman çok dikkat edilmelidir. Çünkü orası açık bir ortamdır ve mikrop kapabilir. Yıkarken göbek kısımları suyun içinde kalmamalıdır. Bu nedenle bebek küvetlerinin üzerine bağlanabilen bir filenin içerisinde yıkanması daha doğru olur.
bebek

Yıkanan bebek nasıl tutulmalı?

- Yeni doğan
 bebekler, başlarını ve boyunlarını çok rahat hareket ettiremez. Bu nedenle bebeği tutuş pozisyonu çok önemlidir. Öncelikle ense kısmına kendi bileğinizi hafifçe yerleştirmeniz gerekir. 

- Koltuk altından, zarar vermeden sıkıca kavramalısınız. Bu pozisyon ile çocuğun tüm davranışları kontrol altında olacaktır. Rahat davranabilirsiniz.
 
-Kolunuzu 90 derece ile tutarsanız bebeğinize zarar vermeden çevirebilirsiniz. 
 
- İki elle kolayca tuttuğunuz bebek kendisini güvende hisseder. Durulama esnasında ise başını kolunuza destek yaparak bebeği kolaylıkla durulayabiliriz.
 
Bebeklerin cildi neyle temizlenmeli?
Bebeklerin cildi yetişkin ciltlerinden farklı özellikler gösterir. Kullanacağınız ürün bebeğinizin hassas cildine uyumlu olmalı ve sabun içermemelidir.
 
Bebek cildinin doğal koruyucu fonksiyonunu destekleyen pH 5.5 değerindeki bebek şampuanları cildin doğal asit dengesini korurken, zararlı maddelerin nüfuz etmesini engeller.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER