@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.10.2010

0-4 aylık bebeklerin duyguları

Bebeğinizin duygusal gelişiminden haberdar mısınız? İşte 0-4 aylık bebeklerin hisleri ve ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler...

Bebeklerin duygusal hayatları, aynı bizimki gibi, limbik sistem (beynin ‘duygusal beyin’ olarak da bilinen küçük bölümü) tarafından düzenlenir. Çocuğun beyni ergenliğe kadar olgunlaşmaya devam eder. Biz de Bebek Bakımın Sorunlarına Mucize Çözümler kitabından Tracy Hogg ve Melinda Blau’nun paylaştığı ‘bebeklerin hisleri’ hakkındaki bilgileri pudra.com olarak sizlerle paylaşmak istedik.

0-4 aylık bebeklerin duyguları

Bebekler neden ağlar?

Bebeğiniz küçücük bir varlıkken bile, ilkel beyni kontrol altındadır. Doğduğunda spontane ve henüz kontrol edemediği duygulara –gaz ağrısında yüz buruşturmak gibi- sahiptir. Fakat birkaç hafta içinde, gülmeye ve sizi taklit etmeye başladığını görürsünüz. Bebeğiniz, sizin duygusal tarzınıza göre kendini ayarlamaya başlamıştır. Rahatsızlığını ve yorgunluğunu göstermek için ağlar; mutlu veya heyecanlıysa güler ve hırıltılı sesler çıkarır, kendi kendine konuşup şarkılar söyler.

Ağlayan bebekle iletişim

Bundan sonra bakışlarınıza daha uzun süre karşılık vermeye başlayacak, sosyal bir gülüş geliştirecek ve basit olduğu kadar önemli bir çağrışım yapacaktır. Pudra.com olarak daha açık ifade etmemiz gerekirse: Ağladığımda beni kucaklarına alıyorlar. Böylelikle bebeğiniz ağlayarak ve yaptığı yüz şekilleriyle, sizin tepki vermenizi veya ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayacağının farkına varır. Onun bu tepkilerine cevap verdiğinizde size güvenmeyi; ona gülümseyip, yaptıklarını taklit ettiğinizde ise sizinle karşılıklı iletişime geçmeyi öğrenecektir.

Ağlamasız iletişim

Yine de tüm sevimliliğine ve karşı konulmaz özelliklerine ve tüm ağlamaları ile mızmızlanmalarına rağmen, bilim insanları bebeğinizin duygularını henüz içlerinde hissettiklerinden şüphe duymaktadır. Çalışmalar gösteriyor ki, ebeveynler bebeklerinin farklı tipteki ağlamalarına cevap vermekte ve onları yorumlamakta ustalaştıklarında, bebekleri araştırmacıların deyimiyle “ağlamasız iletişim”e geçişte –ki bu 12-16 hafta arasında gerçekleşir- çok daha az zorlanırlar. Bu zamana kadar, bebeklerin çoğu daha sakin bir yapıya bürünmüştür ve günlerinin daha az bir kısmını ağlayarak geçirmektedir. İşaretlerini anlamak ve onları yatıştırabilmek artık daha kolaydır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER