@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.02.2010

2-3 yaş çocukları için ev oyunları

Çocuklarınızı TV başından alıp, sizin kurduğunuz daha eğlenceli oyunlarla evde güzel zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. 2-3 yaş çocukları için oyunlar...

İZLE: GELİŞİME YÖNELİK OYUNLAR👇 
Kimilerine göre “şimdiki çocuklar çok şanslı.” Çünkü neredeyse doğar doğmaz bilgisayarla tanışıyorlar ve ileri teknolojiyle donatılmış oyuncaklarla oynayabiliyorlar. Bazılarına göre ise “eskiden çocuklar daha şanslılardı.” Nedenine gelince, bir kere sokakta özgürce oynayabiliyor, oyuncaklarını da oyunlarını da kendileri yaratıyor, daha eğlenceli ve kaliteli zaman geçiriyorlardı.

2-3 yaş çocukları için oyunlar, çocuklarla evde oynanabilecek eğitici oyunlar

Siz hangisine katılırsınız, bilemeyiz. Ama çocuklarınızı biraz bilgisayarın ya da televizyonun karşısından çekip alma niyetindeyseniz, hem onunla daha eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayacak hem de gelişimine katkıda bulunabilecek basit oyunlar oynayabilirsiniz. Hangi yaş grubunda hangi oyunları oynayabileceğinizi pudra.com sizin için araştırdı. İşte çocuk oyunları serimizin ilk yazısı: 2-3 yaş çocukları için oyunlar!

Müzikle zıplama oyunu

Ailece oynayabileceğiniz bu oyunda, oyuncular müzik çalarken zıplarlar. Müzik durduğunda yere oturup bağdaş kurarlar. Bağdaş kurmada sona kalan oyuncu oyundan çıkar. Tabii sizin çocuğunuza yol gösterici olmanız, onun hızına ayak uydurmanız gerekir. Bu oyunu arkadaşlarınızın çocuklarıyla kendi çocuğunuz bir aradayken daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Mandal oyunu

Renkli mandalları renklerine göre kümelere ayırın. Her bir kümeden birer tane alıp çocuğunuza verin. Ondan, elindeki mandalları ait olduğu renk kümesine koymasını isteyin. Tabii bu esnada renklerin isimlerini her defasında tekrarlamanız, öğrenmesi açısından faydalı olacaktır.

Oyuncak saklama

Oyuncakları dolaba saklayın ama dolabın neresine sakladığınızı göstermeyin. “Hadi şimdi oyuncakları bulalım” diye onu oyuna dahil edin. O ararken rafın üzerinde bulamadıysa, “Rafın üzerinde değilmiş demek” gibi tekrarlarla, alt-üst, var-yok gibi zıt kavramları öğrenmesini sağlayabilirsiniz.

Hayvan sesleri oyunu

Oyuncak hayvanların hepsini bir poşete koyun. Sonra çocuğunuzdan torbadan bir tane oyuncak çekmesini isteyin. Aldığı hayvanın adını ve hangi sesi çıkardığını birlikte tekrarlayın. Aynı şekilde hayvan sesleri alanında oynayabileceğiniz bir oyun daha var; bu da görerek değil, işiterek bulmaya dair. Bunun için hayvan seslerini teybe kaydetmek gerek. Daha sonra ona dinlettiğiniz hayvan sesinin hangi hayvana ait olduğunu bulmasını sağlayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER