@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.03.2015

Arkadaşınızın yaramaz çocuğuna nasıl davranmalısınız?

Evinizde bir oyun günü düzenlediniz ve çocuklardan biri sürekli rahatsız edici hareketler yapıyor, söz dinlemiyor. Hem çocuğu hem de annesini kırmadan bu durumla nasıl başa çıkabilirsiniz? Yanıtı Pudra.com’da.

Bazı çocuklar daha yaramaz olabiliyorlar. Tekme veya çığlık atıyor, hatta küfür bile ediyorlar. Hatta bazıları evin altını üstüne getirebiliyor. Özellikle bu davranışları gösteren arkadaşınızın çocuğuysa, durum daha zor olabiliyor. Kim arkadaşına çocuğunun çok rahatsız edici olduğunu söylemek ister ki! Çoğu zaman kimse kırılmasın diye susuyoruz veya görmezden gelmeye çalışıyoruz. Fakat bu durum iyice rahatsız edici bir hal alıyorsa en doğrusu çözüm aramak. Peki, arkadaşınızın yaramaz çocuğuyla nasıl başa çıkacaksınız? İşte size yardımcı olabilecek birkaç öneri.

Arkadaşınızın yaramaz çocuğuna nasıl davranmalısınız?

1. Konuşmak için çocuğun ebeveyni gelene kadar bekleyin. Nasıl ki sizin çocuğunuzun bir başkası tarafından disipline ihtiyacı yoksa, siz de başkasının çocuğunu eğitmeye kalkışmayın.
2. Hedef göstermemeye dikkat edin. Bir hareketten rahatsız olduğunuz zaman örneğin "Biz öyle yapmıyoruz" diyebilirsiniz. Böylece ortamdaki problem çocuğu hedef göstermemiş olursunuz.
3. Çocuğun hareketleri saldırgan ve kontrolsüz olmaya başlarsa, kendi çocuğunuzu ortamdan uzaklaştırın. Herhangi bir şekilde sizin ve çocuğunuzun durumdan zarar göreceğini düşünüyorsanız, her zaman bir bahaneniz olmalı. Eğer ev sahibi sizseniz, çocuğun ebeveynine çocuğunuzun uyku vaktinin geldiğini söyleyebilirsiniz.
4. Bazen bir çocuğun kötü hareketi diğer çocuklara da bulaşabilir. Böyle bir ortama girecekseniz, çocuğunuzla önceden nasıl davranması gerektiğiyle ilgili konuşabilirsiniz.
5. Tüm önlemleriniz işe yaramadıysa, çocuğun ebeveyniyle konuşabilirsiniz. Ama bu dikkat edilmesi gereken bir konu. Konuşurken kimseyi suçlamamakta fayda var. Pozitif bir yaklaşımla konuya girmek ve sonrasında sakince, "Eminim Ali öyle davranmak istememişti ama sanırım biraz sert vurdu." demek daha yapıcı olabilir. Ayrıca böyle bir konuşmayı durumu daha da zorlaştırmamak için mutlaka çocuklar yanınızda yokken yapın.

Unutmayın, o da bir çocuk ve ona sürekli yaramaz etiketi yapıştırmak yerine özgüvenini kazandırıcı şekilde yaklaşmak daha faydalı. Çünkü istenmeyen çocuğun kendisi değil, davranışları. İster kendi çocuğunuz ister arkadaşınızın çocuğu olsun, öncelikle sevgiyle yaklaşmayı ihmal etmeyin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER