@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.01.2012

Çocuğa cinselliği nasıl anlatmalı?

Çocuklarımızla cinselliği ne şekilde konuşmalı, sordukları ve soracakları soruları nasıl yanıtlamalıyız? "Cinsel Eğitim & Çocukluktan Ergenliğe" adlı kitap, bu konuda rehber niteliğinde.

Çocukluk ve ergenliğe geçişte cinsellik hakkında ailemizden ne öğrendik? Küçükken filmlerdeki öpüşme sahnelerinde büyüklerin boğaz temizleme sesleri ve “cık cık, ayıp” sözleri değil mi bugün aklımızda kalan?

Çocuğa cinselliği nasıl anlatmalı?

Köyde ya da kentte fark etmez, aile ne kadar 'modern' görünümlü de olsa evlerde cinsellik neredeyse hiç konuşulmadı. Anneler kız çocuklarına adet dönemiyle ilgili kısa ve korkutucu açıklamalar yaptı çoğunlukla. Evlenmeden önce 'kadının kocasına karşı kadınlık görevleri'nin neler olduğuna dair yetersiz ve ürkütücü açıklamaların yapıldığı aile ortamları vardı en çok.

Peki, cinsellik aile içinde konuşulmuyor, çocuğa yeterince ve olması gerektiği gibi bilgi aktarılmıyorsa çocuk ne yapar?


O çocuk büyüdüğünde, çocukluk ve ergenlik döneminde merakı yeterince giderilmemiş ya da olumsuz bilgi ve yaklaşımlarla karşılaşmış olduğundan, cinselliğin pek güzel bir şey olmadığını, ilgilenilmemesi, konuşulmaması gereken konulardan olduğunu düşünür. Bu düşünce, çocuk artık yetişkin birey olduğunda da hayatını etkiler ve sağlıklı, mutlu bir yuva kurmasında olumsuz sonuçlar yaratır.

Öyleyse çocuğa cinsellik nasıl anlatılmalı?


Cinselliğin konuşulabilecek doğal bir konu olduğu mesajını çocuklarımıza verebilmek için hem cinsel gelişim dönemleri hakkında bilgi edinmeli hem de sordukları ve soracakları soruları nasıl yanıtlayacağımız konusunda bilgi sahibi olmalıyız. İşte Cinsel Eğitim & Çocukluktan Ergenliğe kitabı bu soruların cevabını veriyor.

Cinsel Eğitim & Çocukluktan Ergenliğe
Yazar: Pedagog Duygu Çalışır
Söyleşi: Nur Onur
Profil Yayıncılık


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER