Pudra.com 23.08.2011

Çocuğunuzun kilosuna dikkat edin

"Okul öncesi dönemdeki çocukların şişmanlığından anne-babalar ve bakıcılar sorumludur" diyen Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, çocuğun kilosunu kontrol altında tutmak için dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor...

İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, çocuklarda iştahsızlık kadar obezitenin de önemli bir sorun olduğunu söylüyor ve çocuklarda kilo kontrolünü sağlamak için şu uyarılarda bulunuyor:

Çocuğunuzun kilosuna dikkat edin

"Sadece ek gıdayla beslenen çocukların ağız tadı çok zor oluşur ve çok seçici olurlar. Yuvaya yollanan çocuklar ise çok daha güzel yemek yerler."

"Okul öncesi dönemdeki çocukların şişmanlığından anne-babalar ve bakıcılar sorumludur. Çocukluk obezitesi ülkemizde hızla yayılıyor. Bu durumu genetiğe bağlayan aileler var. Oysa eskiden çocuklar okula yürüyerek giderlerdi, şimdikiler servisle; eski çocuklar sokakta oynarlardı, bugünküler bilgisayar başında… Önemli olan nokta, beslenme ve orta derecede hareketi bir arada tutmak, bilinçli beslenmek, genetiği kontrol altına almaktır. Özellikle çocukların bel çevresi ölçümü çok önemlidir. ‘Abdominal Obezite’ varsa dikkat edilmesi gerekir. Toplumumuzda kilo ve boy ölçüleri anormal olan çocuklar var ve bu karaciğer açısından dikkat edilmesi gereken bir husustur."

Ebeveynler çocuklara örnek olmalı
"İki yaşın altındaki çocuklarda diyet önerilmez. 2-7 yaş arasındaki çocuklar için yaşa uygun sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite esas alınarak, önce ağırlık artışı durdurulur. Zaman içinde incelmeye olanak sağlanır. Felsefemiz, ‘yeterli miktarda yiyin, fazla ya da az değil’ olmalıdır. Bazı aileler kendi yemediklerini zorla çocuklarına yediriyorlar. Çocuklara ebeveynlerinin rol-model olması gerekir.”

Diyetisyenle ilk randevuya dikkat!
"Önemli hususlardan biri de diyetisyene getirilirken çocukların korkutulmasıdır. Örneğin; 'Diyetisyene gittikten sonra çikolatalı dondurma yiyebilecek misin bakalım?' ya da 'Doktora gidelim de görürsün' gibi yaklaşımlar çok yanlıştır. Çocukların küçük yaşta diyetisyenle tanıştırılması hassas bir durumdur ve bu durumda ebeveynlere rol düşüyor.”


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER