danino.com.tr 17.02.2010

Çocuklar için sağlıklı beslenme taktikleri

Her çocuğun gelişimi ve kişilik yapısı farklı olduğu gibi damak tadı ve ihtiyaçları da farklıdır.

Danino, çocuklar için ürünlerine yeni ürünler katarken, biz anne babaları da unutmamış. www.danino.com.tr adresinde çocuğunun beslenmesine ve sağlığına önem veren anne babalar için harika bir site hazırlamış.

Çocuklar için sağlıklı beslenme taktikleri

Sitede yeralan yazı ve videolar arasından pudra.com olarak ilgimizi çeken bu yazıyı sizinle paylaşmak istedik:

Sağlıklı beslenme aileden başlar

Gün içinde sürekli hareket halinde olan çocuklar, ana öğünlerin yanı sıra, harcadıkları enerjiyi karşılamak amacıyla sık sık atıştırmak isterler. Ara öğün olarak, bir parça peynir veya bir kase yoğurt veya bir meyve, salatalık, havuç, yeşil biber gibi sebzeler hazırlayabilirsiniz. Bebekliğinden itibaren, karbonhidratlı yiyecekler yerine besin değeri yüksek, sağlıklı yiyecekler tüketme alışkanlığı kazanan çocukların ilerleyen yaşlarda bu sağlıklı beslenme tutumunu korudukları gözlenmektedir.

Ara öğünler gün içinde tok tutacak ve ana öğüne acıkmış bir şekilde oturulmasını engelleyecek, hem de alınması gereken besinlerin tamamlanmasını sağlayacak yiyeceklerden oluşmalıdır.

Çocukların damak tadı
Damak tadı, arkadaşlarının atıştırma alışkanlıkları ve reklamların etkisiyle çocuklar, çoğunlukla karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri atıştırma eğilimi gösterirler. Bol şekerli ve yağlı, besin değeri düşük yiyeceklerin tüketimi mutlaka sınırlandırılmalı, yerine meyveli yoğurt, dondurma ve süt gibi sağlıklı alternatifler önerilmelidir.

Çocukların damak tadını ve yeme alışkanlıklarını, ailenin beslenme alışkanlıkları belirlemektedir. Aile bireylerinin hep birlikte sofraya oturarak yemek yeme alışkanlığı ortak zaman paylaşımı yaratmakla birlikte sağlıklı beslenme alışkanlığı sağlar, atıştırma alışkanlığını önler. Ana öğünlerden hemen önce atıştırma yapılmaması, zamanında yemek yeme alışkanlığı sağlanması, oyun oynarken veya televizyon izlerken farkında olmadan yiyecek tüketme alışkanlığının önlenmesi, sağlıklı beslenme alışkanlığının temelini oluşturur.

Her çocuğun gelişimi ve kişilik yapısı farklı olduğu gibi damak tadı ve ihtiyaçları da farklıdır. Gelişimin tüm evrelerinde olduğu gibi, çocuğunuzun yediği besin miktarını yaşıtlarıyla karşılaştırmamanız gerekmektedir.

Ana öğünler, ara öğünler
Gün içinde yenen öğünler, süt ve ürünleri, yumurta, et, tavuk, balık, kurubaklagil, tahıllar, taze sebze ve meyvenin karışımından oluşmalıdır.

Kahvaltı, çocuğunuzun ve sizin 8-10 saatlik açlık süreniz sonunda uyandığınızda, ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi almanız ve gün boyu yapacağınız fiziksel aktiviteleri zorlanmadan yerine getirmeniz açısından büyük önem taşımaktadır.

Kahvaltının yanı sıra diğer öğünleri de düzenli ve zamanında yemelisiniz. İsteksizlik, zamansızlık, yoğunluk gibi nedenlerle eksik ve düzensiz beslenmek sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşumunu engeller, zaman içinde ailenizin ve sizin öğün atlama alışkanlığına sahip olmanıza neden olur.

Özellikle çalışan annelerin pratik ve sağlıklı yemek yapma alışkanlığına sahip olması, tüm aile bireylerinin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı olması açısından önem taşımaktadır.

Yemek yapmak için ihtiyaç duyduğunuz zamanı minimize eden sağlıklı yemek alternatiflerini denemelisiniz. Birkaç öğün için aynı anda yemek yapma alışkanlığı zaman kazandırır, hazırladığınız yemekleri, her öğün için belirli miktarlarda ayırarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Danino ürünlerini tanımak, Danino'nun çocuk gelişimi ve beslenmesiyle ilgili önerilerini okumak, videolarını izlemek için www.danino.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER