17.09.2010

Çocuklarda okul dönemi sıvı tüketimi

Çocuklarda okula beslenme çantası ve güvenilir su götürme alışkanlığı çok düşükmüş. Yapılan araştırma hakkında detaylı bilgi almak ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek için yazımızı okuyun.

Pediatri Birliği Derneği ve Damla Su tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Sıvı Tüketimi Araştırması’na göre, okula beslenme çantası ve güvenilir su götürme alışkanlığı çok düşük. Araştırmaya göre çocukların sadece yüzde 38’i okula beslenme çantası götürürken, beslenme çantası götürenlerin de yüzde 57’si okula her gün açılmamış yeni bir şişe su götürüyor.

Çocuklarda okul dönemi sıvı tüketimi

Pediatri Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Diyetisyen Nihal Tunçer’in verdiği bilgiye göre, yeterli sıvı tüketimi çocukların bedensel performanslarının yanı sıra zihinsel performanslarını ve öğrenme yeteneklerini etkileyen en önemli faktörlerden biri. Okul dönemi boyunca çocukların yeterli sıvı tüketmesini teşvik de öğretmenlere de aileler kadar görev düşüyor.

Pediatri Birliği Derneği ve Damla Su, tarafından gerçekleştirilen “Çocuklarda Sıvı Tüketimi Araştırması” okul döneminde çocukların sıvı tüketimi alışkanlıklarını ortaya koydu. Araştırmaya göre, annelerin sadece yüzde 38’i çocuklarının okula götürmesi için beslenme çantası hazırlıyor. Çocuğuna beslenme çantası hazırlayan annelerin ise yüzde 65’i çocuğunun beslenme çantasındaki suyu her gün yeniliyor. Hem beslenme çantası hazırlama oranı hem de beslenme çantasına su koyma oranı Anadolu’da ciddi şekilde azalıyor. Pediatri Birliği Derneği okulların açıldığı ve çocukların zamanlarının büyük bölümünü ebeveyn gözetiminden uzakta geçirdiği dönemde, aileleri okula giden çocuklarının sıvı tüketimi konusunda uyarıyor.

Okulda Başarı İçin Yeterli Sıvı Tüketimi Şart

Pediatri Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Diyetisyen Nihal Tunçer çocukların okuldaki başarılarında yeterli sıvı tüketiminin büyük rol oynadığını ve fiziksel performansın yanı sıra zihinsel performans için de yeterli sıvı tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tunçer “Halen büyümekte olan bedenlerin okul döneminde de sağlıklı beslenme ve yeterli sıvı tüketimini sağlayamaması halinde gelişim geriliği meydana gelebilir. Bilimsel birçok araştırma göstermiştir ki, yetersiz sıvı tüketiminin çocuklarımızın zihinsel performansı ve öğrenme yetenekleri üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Hafif sıvı kaybı bile yorgunluk ve dikkat dağınıklığı yaratır” şeklinde konuştu. Tunçer “Çocuklarımızın yeterli ve güvenilir sıvı tüketimini takip edemediğimiz dönemde okuldayken de güvenilir sıvıya kolayca ulaşmalarını sağlamak gerekir. Bu nedenle çocuklarımızın beslenme çantalarına mutlaka güvenilir sıvı koymalıyız” dedi.

Görev Evde Annelerin Okulda ise Öğretmenlerin

Çocukların sıvı tüketiminin mutlaka takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Dyt. Nihal Tunçer, bu görevin evde ebeveynlerin okulda da öğretmenlerin olduğunu belirtiyor. Tunçer “Çocuklarda Sıvı Tüketimi Araştırması’ndan çıkan verilere göre ailelerin yüzde 41’i çocuklarını sıvı tüketimi konusunda yönlendirmeye gerek duymuyor. Annelerimiz çocuklarının yeterli sıvı tükettiğini düşünebilir fakat takip etmek şarttır. Nasıl ki çocuğumuzun yemeğini yiyip yemediğini kontrol ediyorsak sıvı tüketip tüketmediğini de aynı ciddiyetle kontrol etmeliyiz. Bu görev evde ebeveynlere, okulda ise öğretmenlere düşüyor. Öğretmenler sık sık çocuklara sıvı tüketmelerini hatırlatmalı, onları sıvı tüketimine teşvik etmelidir” dedi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER