@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.05.2017

El yazısı çocuklar için neden zor?

Okul çağındaki çocukların en büyük mücadelelerinden biri el yazısı. Çocukların el becerilerini geliştirmek için ne yapmak gerekiyor? Pudra.com’da.

Okul çağındaki çocukların birçoğu için el yazısı yazmak zorlayıcı bir aktivite. Peki, çocuklar neden el yazısı yazarken zorlanıyor? 

El yazısı çocuklar için neden zor?
El yazısı birçok çocuk için gerçekten bir mücadele. El yazısı sanat işleri, küçük el işleri, oyun parkında tırmanırken, legolarla ya da oyun hamurlarıyla oynarken gelişen kaslarla yapılmayı gerektiriyor. Ne yazık ki, çocuklarımız bu oldukça gerekli gelişimsel aktiviteleri yapmaktansa ıvır zıvırlarla daha çok vakit kaybediyor.

İlgili yazımız: Dikkat eksikliği olan çocuklara yardımcı 50 kural​

El kasları maalesef dokunmatik ekranları kaydırırken gelişemiyor. Dahası, el yazısı sırasında çocuğun yazıya odaklanabilmesi için öz düzenlemesini yapabilmesi gerekiyor. Çocuklarımızın beyinleri elektronik cihazlara git gide daha çok alışırken, el yazısı gibi aktiviteler beyinleri tarafından yeterince uyaran haline gelmiyor. Sonuç olarak daha çok çocuk okulda el yazısıyla mücadele veriyor. Çocuklar için çağın tehlikesi: Dijital Eroin başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
 
okul
El yazısı tek başına bir yetenek değil. El yazısı çocuğun matematik ve okuma becerilerini de kolaylaştırıyor. El yazısı ilerleyen yaşlardaki okul başarısıyla da ilişkilendiriliyor. Dahası, öğrenme sırasında el ile yazarak not etmenin laptop ile not etmekten daha etkili olduğuna dair kanıtlar var. Bu yüzden el yazısını yok saymak yerine çözüm çocuklarımızın çocukluklarını yaşamalarına izin vermek ve böylece çocuklarımızın el kaslarını geliştirmelerini sağlamak. İşte çocuğunuzun el kaslarını geliştirebilmesi için yapabilecekleriniz:
 
  • Elastik bantları germe, cırt-cırt bantları açıp kapatma, saç tokalarını takıp çıkarma, bozuk paraları oyun hamurunun içine sokma ve çıkarma, kıyafetlere ve kutulara rozet iğnesi takıp çıkarma, çamaşır mandalıyla ponponları tutma, balon patlatma, delgeç ile kağıt delme gibi aktiviteler yapın.
  • Şu ev işlerini beraber yapın: Markette market arabasını itme, eşyaları taşımaya yardım etme, yatağını toplama, camları ve masaları silme, süngerleri sıkma, kıyafetleri çamaşır makinesindan kurutucuya koyma, plastik kapları açma, çiçekleri plastik şişeyle sulama, araba yıkama ve bahçe işlerine yardım etme.
  • Dış mekan aktiviteleri: El arabası itme veya hayvan gezdirme, tırmanma duvarlarına veya ağaca tırmanma, oyun parklarındaki çubuklara tırmanma, tenis, basketbol oynama, büyük tebeşirlerle çizme, kumun içine saklanmış küçük objeleri veya taşları bulma.

Kaynak: yourot.com
Pediatrik Terapist Victoria Prooday 


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Çocuğunuz solak mı?
Çocukların solak olması halinde ailelerin izlemesi gereken yolları ve dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Psikolojik Danışmanı Feriha Dildar yazdı.

Okula giden çocuklar için önemli 8 muayene
Çocuğunuzu psikolojik olarak okula hazırladınız, peki fiziksel olarak hazır mı? Okula giden çocuklara mutlaka yaptırmanız gereken muayeneler Pudra.com'da.

Çocukla nasıl oyun oynamalı?
Çocuklar hangi yaşta hangi oyunları oynar? Anne baba, çocuklarının oyununa ne kadar müdahale etmeli?

Hangi oyuncak neye yarar?
Çocuğumuz doğduktan 5 yaşına kadar hangi dönemde hangi oyuncağı seçmeli? Hangi oyuncak çocuğun hangi gelişimine yardımcı olur? Hepsi burada…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER