10.09.2019

Çocuklarda duruş bozukluklarını engellemenin 7 yolu

Okul döneminin başlaması ile çocuklar daha uzun saatler masa başında kalacak. İşte çocuklarda duruş bozukluklarını engellemenin 7 yolu!

İZLE: ÇOCUKLARDA DURUŞ BOZUKLUĞU TEDAVİSİ👇 
Uzun bir yaz dönemi sonrasında, çocuklar okullarında yeni bir öğretim yılına girdi ve ders başı yaptı. Yaz döneminde gerek deniz gerekse de havuzlara girip, sırtlarındaki kış yorgunluğunu atan çocuklarımız, tekrar ağır sırt çantalarının altına ve okullardaki tek tip sıralarına geri döndüler. Yaz döneminde de telefonlar ya da tabletler omurgalarına sorun yaratmaya devam etti. Çocuğunuzun uzun vadede duruş bozukluğunu önlemek istiyorsanız, okul döneminde dikkat etmeniz  gerekenleri Fizyoterapi Uzmanı Altan Yalım anlattı. 

Duruş bozukluklarını engellemenin 7 yolu

Çocuklarda duruş bozukluğu hakkında bilgiler veren Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Teknolojinin günlük hayatı kontrolü altına aldığı, sokakta oynayan değil evde zaman geçiren çocukların yetiştiği, besinlerin doğallıktan uzaklaştığı dönemde ebeveyn olmak gerçekten zor. Çocuklarımıza, bu konuda uyarıları yaparken hepimiz zorlanıyoruz, ancak Atatürk’ün de söylediği gibi "sağlam kafanın sağlam vücutta bulunduğunu" unutmadan, onlar için en iyisini istemeli ve kararlı olmalıyız”
 
Uzman Fizyoterapist Altan Yalım, çocuklarımızdaki duruş bozukluklarını engellemenin yollarını şu şekilde sıraladı: 
 
1. Sırt çantasını doğru takmayı öğretin.

Çocuklarımızı, mutlaka sırt çantalarını düzgün olarak takmaya alıştırmalıyız. Tek omuzda taşınan çantalar, omurgada uygun olmayan zorlanmaya ve eğriliğe yol açacaktır. Aynı zamanda çanta saplarının doğru bir şekilde ayarlanması, sırtına ve beline yük bindirmemesi önemlidir. Bu nedenle sırt çantası sırta iyi bir şekilde oturmalıdır. Bunun ayarlanması için ebeveynler çocuklarını iyi bir şekilde yönlendirmelidir. 

2. Okul çantalarının ağırlığına dikkat edin.

Okul çantasını hazırlamak çocuğumuzun görevidir ancak çocuk çantasını hazırladıktan sonra arada bir çantalarını kontrol etmeliyiz. Çünkü çocuklar zaten ağır olan çantaları, ihtiyaç olmayan kitaplar veya eşyalarla ağırlaştırmış olabilir veya bir önceki günden kalmış kitapları hiç çıkarmamış olabilir. Çocukların ders programlarına hakim olup, ihtiyaçlarını iyi anlamak, çantalarını fazladan ağırlaştırıp ağırlaştırmadıklarına dikkat etmek, çocuğumuzun omuzlarına daha az yük bindirmek adına önemlidir.

3. Sözlü olarak yönlendirmekten vazgeçmeyin.

Mutlaka itiraz edeceklerdir, ancak gerek sandalyede erekse koltukta oturma veya ders çalışma sırasındaki duruşlarını sözel yönlendirmeler ile düzeltmeyi bırakmayın. Kambur durduğu zaman küçük yaşlardan itibaren onu düzenli olarak uyarın.

4. Çocuğunuzun mutlaka en az bir spor yapmasını sağlayın.

Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi adına spor yapması çok önemlidir. Çocuğun fazla enerjisini spor ile atması, daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle çocuğunuzun okulda da bir spor dalına girmesi önemlidir. Bu nedenle çocuğun okuldaki eğitmenlerinden destek alınve mutlaka bir spor dalına devam etmesini sağlayın. Spor yapmak hem vücut kompozisyonlarının uygun gelişimini sağlar hem de kas ve denge sistemlerini geliştirir.

5. Çalışma masası ve sandalyesini boyuna ve kilosuna uygun seçin

Her ne kadar okullardaki masa ve sandalye yüksekliklerini değiştirmemiz mümkün olmasa da çocuğumuzun evde kullandığı masa ve sandalyesini boyuna ve kilosuna göre seçmeliyiz. Çalışma masası ve sandalyesinin yüksekliği, eğimi çocuğun çalışmasına uygun olmalı, ışık yönü çalışmak için doğru noktadan gelmelidir. 

6. Çocuklarda düz tabanlığa karşı ayak tabanı değerlendirmelerini yaptırın.

Günü ayakta geçiren çocuklarımızın, ayakkabı seçimleri ve ayak tabanı değerlendirmeleri önemlidir. Düz tabanlık çok yaygındır ve gerek bel, gerekse de omurgada duruş problemlerinin en etkili sebeplerindendir.

7. Beslenmesine dikkat edin, kilo kontrolünü sağlayın.

Beslenme ve kilo kontrolü de, gelişmekte olan çocuklarımızdaki en önemli konulardandır. Aşırı kilo yada aşırı zayıflık, tek yönlü beslenme, süt ve süt ürünlerinden kaçınma, günümüzde çok görülen ve sağlıklı büyümeyi çok etkileyen etmenlerdir. Bu konuda, ebeveyn olarak dengeyi sağlamak, bizlerin en önemli görevlerindendir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER