13.06.2013

Yaz tatilinde çocukla birlikte ne yapmalı?

Çocukların yaz tatilini en iyi, verimli, her şeyden önemlisi keyifli ve mutlu değerlendirebilmesi için ebeveynlere öneriler Pudra.com'da.

Uzun bir yaz tatil dönemi çocukları ve ailelerini bekliyor. Çocukların tatili en iyi, verimli, her şeyden önemlisi keyifli ve mutlu değerlendirebilmesi için anne babalara önemli görevler düşüyor.

Yaz tatilinde çocukla birlikte ne yapmalı?

Yaz tatilinde kendi haline bırakılan çocukların daha mutsuz olduklarını söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, çocukla geçirilecek güzel zamanların, ileride onun hafızasına yerleşmiş güzel anılara dönüşeceğini söylüyor.

Kazdal, tatilde çocuğa ödevlerini yapması, çalışması için baskı kurmak ya da onu tamamen kendi haline bırakıp zamanını boşa geçirmesine göz yummak yerine, birlikte oynayarak, konuşarak, eğlenerek verimli ve kaliteli zaman geçirilmesi gerekliliğinin altını çiziyor.

Çocuğun zihninde güzel anılar yaratmanın, onu mutlu bir birey kılacağını belirten Kazdal, yaratılan güzel anıların çocuğu hayata sımsıkı bağlayacağını belirtiyor. Çocukla geçirilen zamanın uzunluğunun değil kalitesinin önemli olduğunu vurgulayan Kazdal, “Çocuğunuzu tanıyın, birlikte oyun oynayıp dünyasına girin, onu gözlemleyin. Birlikteyken samimi olun, dünyada olup bitenden haberdar edin” önerisinde bulunuyor.

Çocuğu olanlara yaz tatili için öneriler

. Birlikte kitap okuyun, okuduğunuz kitapla ilgili sorular sorun.
. Odasını birlikte düzeltin, toplayın.
. Beraber film seyredin. Filmin belirli sahnelerini konuşun.
. Beraber yemek yapın.
. Beraber hikayeler uydurun.
. Futbol oynayın.
. Resim yapın.
. Salona sandalyeler üzerine çarşaf atarak bir çadır ya da kutulardan kale yapın.
. Yürüyüşe çıkın.
. Lunaparka gidin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER