Pudra.com 18.02.2014

Alerji hakkında her şey bu kitapta

Günümüzde her 5 çocuktan birinin alerjisi var. Bu gerçekten yola çıkan Prof. Dr. Yonca Tabak, “Çocuklar ve Alerji” kitabıyla bebeklikten ergenliğe alerji ile başa çıkmanın yollarını anlatıyor.

Alerjiye, yüzyılın hastalığı gözüyle bakılıyor. Türkiye’de ilk kez alerji sorununu gündeme getirerek, bu hastalığın tedavisi konusunda yoğun çalışmalar yürüten Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, kaleme aldığı “Çocuklar ve Alerji” adlı kitabında bebeklikten ergenliğe alerji ile başa çıkma konusunda anne babalara yol gösteriyor.

Alerji hakkında her şey bu kitapta

Alerji neden gelişir? Neye karşı gelişir? Ne zaman gelişir? Kitap, tüm bu sorulara yanıt vererek ebeveynlere rehberlik ediyor.

En çok çocukları etkileyen alerjinin, doğumda başladığını, genellikle aileler tarafından geç fark edildiğini ve bu yüzden de kısa sürede astıma çevirdiğini söyleyen Prof. Dr. Tabak, sağlıklı beslenme ve evde yapılacak birtakım değişikliklerle bu hastalığın üstesinden gelinebileceğini vurguluyor.

“Bebeklikten Ergenliğe Alerjiyle Başa Çıkma Rehberi “ alt başlığı ile yayımlanan ve Doğan Kitap tarafından okuyucuya sunulan kitapta, Prof. Dr. Tabak, alerjiyi bağışıklık sisteminin olmaması gereken yerde verdiği aşırı bir tepki hali olarak tanımlıyor. Alerjinin, çocuklarda geçmeyen solunum yolu hastalıklarının ana kaynağı olarak her geçen gün daha fazla karşımıza çıktığını söylüyor.

Prof. Dr. Tabak kitabında, “Günümüzde her 5 çocuktan birisi alerjik, her 10 çocuktan birisi astım teşhisi ile tedavi alıyor. Çoğu aile çocukları büyüdükçe geçer umuduyla bekliyor. Ancak alerji doğumdan itibaren başlayan ve zamanla şekillenen kronik bir süreçtir. Bekleyerek geçmez. Erişkin yaştaki alerjik hastalıkların tohumları çocuklukta atılır. Alerji ne kadar erken tanınır ve tedavi edilirse o kadar başarılı bir şekilde durdurulabilir” uyarısında bulunuyor.

Prof. Dr. Tabak kitabında, alerji ve bağışıklık sistemiyle yakından ilgili olan çocuk beslenmesinin, yapay ve paketli gıdalardan uzaklaştırılarak doğal ve sağlıklı hale getirilmesi yolunda ailelere önemli mesajlar veriyor. Akdeniz mutfağının, alerji ve astımdan koruyan tek beslenme şekli olduğuna vurgu yapıyor. Akdeniz mutfağından yola çıkarak alerjiden koruyan beslenme önerilerinin de yer aldığı kitap, yıllar boyu başvurulacak bir rehber niteliği taşıyor.

Çocuklar ve Alerji
Prof. Dr. Yonca Tabak
Doğan Kitap
Fiyatı: 20 TL


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER