Pudra.com 25.07.2014

Bayramda çocukların diş sağlığına dikkat!

Bayramda bolca şeker, çikolata ve tatlı tükettikleri için çocuklarda diş sorunları yaşanabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Gökçe Çetin diş problemlerini önlemek için anne-babaların neler yapabileceğini anlatıyor.

Bayramda tatlı ve şeker tüketimine dikkat edilmediği takdirde çocuklarda ciddi ağız ve diş sağlığı sorunları yaşanabiliyor. Bu durum beraberinde vücudun genel sağlığı için olumsuz etkiler yaratabiliyor. Özellikle şeker ve benzeri tatlı yiyecekleri yedikten sonra dişleri mutlaka fırçalamak gerekiyor. Central Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Gökçe Çetin çürükten ve plaklardan korunması için dişlerin mutlaka fırçalanmasını, mümkün olduğunca elma, havuç gibi sebze ve meyveler tüketilmesini öneriyor. Çocukların diş sağlığını korumak için bayram boyunca bunlara dikkat edilmesini öneriyor.

Bayramda çocukların diş sağlığına dikkat!

Tatlı yedikten sonra ağız çalkalanmalı
Bayramda çocuklar bol miktarda şeker ve tatlı tüketirler. Bilinçsizce yenilen tatlılar ciddi ağız ve diş sağlığı sorunlarına yol açabiliyor. Bayramda aşırı gıda tüketimi sonrası oluşabilecek diş ağrılarını ve çürüklerini önlemek için ağız temizliğine dikkat edilmeli. Çocuklar başta olmak üzere herkesin tatlı veya şekerden sonra ağzını temizlemesi, su ile hafifçe çalkalaması önemli.

Tatlı tüketim miktarına dikkat edilmeli
Bayramda aşırı derecede tüketilen şeker, çikolata ve şerbetli tatlılar vücudun genel sağlığını etkileyebildiği gibi diş çürüklerine de zemin hazırlar. Şekerli besinler dişlerin yüzeyine yapışarak, bakteriler tarafından kolaylıkla asite dönüştürülür. Bu, diş çürüklerine neden olur. Dişleri çürükten koruyabilmek için bayram ziyaretleri sonrası dişler mutlaka fırçalanmalı, mümkün olduğunca elma, havuç gibi sebze ve meyveler tüketilmeli.

Dişler günde 2 kez fırçalanmalı
Çürük ve plakların en çok yerleştiği bölgeler genellikle dişlerin girintili, çiğneyici yüzeyleri oluyor. Ayrıca diş ve diş etinin birleşim yerleri ve iki diş arasındaki yüzeylerde de çürük ve plaklar görülüyor. Bu sebeple dişler günde 2 kez fırçalanmalı, fırçalanırken bu bölgelere özen gösterilmeli. Diş fırçalama imkânının bulunmadığı zamanlarda bol su ya da sütle ağzın çalkalanması da faydalı olur.

Asitsiz içecekler tüketilmeli
Bayram süresince tüketilen asitli içecekler de dişlerin çürüme sürecini hızlandırır. Kola, soda gibi asitli içecekler yerine çocuklarınıza doğal meyve suyu veya ayran gibi içecekler vermelisiniz.

Bolca peynir yenilmeli
Yapılan araştırmalar peynirin kemik ve diş sağlığı için yararlı olduğunu gösteriyor. Peynirde bulunan kalsiyum ve mineraller diş yapısını güçlendirdiğinden, bir parça peynir bile dişlerin çürümesine ciddi derece engel olabiliyor. Bu nedenle çocuğunuzun mümkün olduğunca peynir tüketmesine dikkat edin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER