pudra.com 02.12.2009

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin

Çocuğunuzu domuz gribinden korumak için bağışıklık sistemini kuvvetlendirin.

Domuz gribinden çocuğumuzu korumanın yolları ve aşıyla ilgili konuları daha önce işlemiştik. Şimdi de çocuklarımızı domuz gribinden ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından korumak için bağışıklık sistemlerini geliştirmek adına neler yapmamız gerektiğine bakacağız…

Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirin

Yenidoğanların, süt çocuklarının ve oyun çocuklarının bağışıklık sisteminin yeterince güçlenmemiş olması enfeksiyon hastalıklarına daha kolay ve sık yakalanmalarına neden olabiliyor. Bunun dışında altta yatan kronik akciğer hastalığı, kalp hastalığı, böbrek hastalığı, kan hastalığı, beslenme yetersizliği olan çocuklarda enfeksiyon daha ağır seyredebiliyor. Okul çocuklarının yoğun sınav ve ders dönemlerinde yorgunluk, aşırı stres nedeni ile vücut dirençlerinin düştüğü biliniyor.

Sonbahar ve kış aylarında sık görülen enfeksiyonlarda virüslerin etken olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi’nden Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı, bulaşıcı olan bu hastalıkların yayılma yollarıyla ilgili şu bilgileri hatırlatıyor: "Hastanın kullandığı eşyalara temas edilmesi sonucu mikrop vücuda giriyor. Kısa sürede solunum yollarında çoğalmaya başlıyor ve 1-3 gün içinde ateş, boğaz ağrısı, öksürük, halsizlik, baş ağrısı, kas ağrısı gibi belirtilere yol açıyor. Daha nadir olarak solunum sıkıntısı, bulantı, kusma, bilinç değişikliği, havale geçirme, döküntü gibi belirtiler de görülebiliyor. Bunlar durumun ağır olduğuna işaret eden belirtilerdir. Bu mevsimlerde kapalı ortamlarda bulunulması, kreş, okul gibi kalabalık mekanlarda hasta olan bir kişiden virüsün kolaylıkla ortama bulaşması nedeni ile hastalık hızla yayılabiliyor."

Çocukların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için yapılması gerekenler
  • Aşılar eksiksiz olarak yapılmalı
  • Düzenli beslenmeye önem verilmeli
  • Çocukların sebze ve meyve tüketimini artırın Hazır meyve suları yerine çocuklara taze sıkılmış meyve suları içirilebilir.
  • Yeterli ve kaliteli uyumaları sağlanmalı
  • Hekim önerisi olmadan ilaç kullanıllmamalı ve özellikle antibiyotik kullanılmalı
  • Düzenli sağlık kontrolleri ihmal edilmemeli

İnfluenza ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için yapılması gerekenler
  • Altı aylıktan büyük çocuklara grip aşısı yaptırın
  • Çoçukların ellerinini sık sık yıkamaya özen gösterin
  • Kapalı ve kalabalık yerlerde bulunmamaya çalışın
  • Ev içinde odaların ve okullarda sınıfların sık sık havalandırın
  • Piyasada bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilen ilaçları hekim kontrolünde kullanın


Konuyla ilgili haberlerimiz okumak için tıklayın:

Okul çocuğunu domuz gribinden koruma Okula giden çocuğumuzu domuz gribi tehlikesinden korumak için neler yapmalıyız? Memorial Hastanesi’nden Doç. Dr. Kenan Keskin anlatıyor...

Bebeğinizi domuz gribinden koruyun 6 aydan küçük bebeklere aşı yapılamıyor. Peki onları domuz gribinden korumak için nelere dikkat etmeli?

20 soruda domuz gribi Belirtileri, korunma yolları, tedavisi ve domuz gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler pudra.com'da...

Hava soğuyor, bebek hastalıklarına dikkat! Bebekleri nezle, grip, bronşit gibi hastalıklardan korumak için nelere dikkat etmeliyiz?

Doğru beslenerek gripten korunun Soğuyan havalarla birlikte artan grip salgınına karşı önlem almak istiyorsanız beslenme planınızda bunlara dikkat edin!

Domuz gribine karşı akciğerinizi güçlendirin Domuz gribinin ölümcül olmasının en önemli nedeni, hastayı solunum yetmezliğine götürmesi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER