pudra.com 19.11.2009

Çocuklara domuz gribi aşısı yaptırılmalı mı?

Anadolu Sağlık Merkezi'nden Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı açıklıyor.

"Çocuğum hasta. Hekimimiz "büyük olasılıkla 2009 H1N1 (Domuz) Gribi" olduğunu söylüyor. Ancak test yapılmadı, emin değiliz. Peki bu durumda H1N1 aşısı yaptırmalı mı, yaptırmamalı mıyım?"

Çocuklara domuz gribi aşısı yaptırılmalı mı?

Bu sıralar özellikle okul dönemindeki çocuk anne-babalarının en merak ettiği soru…

Domuz (H1N1) gribi salgını devam ederken okulların ailelere gönderdiği aşılanma belgeleri ebeveynlerin kafasında soru işareti oluşturuyor. Birçok anne baba aşı yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsız kalıyor. Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Tıbbi Direktörü, Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı, salgının giderek artacağına ve en etkili korunma yolunun ise aşılanma olduğuna işaret ediyor.

Merak edilen bir başka nokta, bu dönemde yaşanan tüm griplere domuz gribi olarak yaklaşılması. Peki bu durumda gribal enfeksiyon geçirenlerin aşılanması gerekiyor mu, gerekmiyor mu?

Prof. Dr. Metin Çakmakçı konuya şöyle açıklık getiriyor. "Yapılan muayenede, yüksek ateş, kırgınlık, halsizlik, boğazda yanma ve ağrı ile baş ağrısı gibi gribal belirtiler görülüyorsa bunun nedeni yüzde 90 oranında 2009 H1N1 gribidir.

Bu kişilerde tanı, PCR testiyle kesin olarak konduysa, aşılanmasına gerek yoktur. Ancak, bunun dışında 2009 H1N1 gribi kesin tanısı konmamış vakaların, olası vaka olarak kabul edilmesi nedeniyle, aşılanmaları gerekir."


Domuz gribiyle ilgili diğer haberlerimiz için tıklayın:


Domuz gribi aşısı yaptırmalı mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu domuz gribi ve grip aşısıyla ilgili merak ettiklerimizi yanıtlıyor.

Okul çocuğunu domuz gribinden koruma Okula giden çocuğumuzu domuz gribi tehlikesinden korumak için neler yapmalıyız? Memorial Hastanesi’nden Doç. Dr. Kenan Keskin anlatıyor...

20 soruda domuz gribi Belirtileri, korunma yolları, tedavisi ve domuz gribi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler pudra.com'da...

Domuz gribinden nasıl korunalım? Domuz gribiyle ilgili aklımızdaki sorulara Sağlık Bakanlığı’nın verdiği cevaplar burada. Önlemlerinizi almayı unutmayın.

Doğru beslenerek gripten korunun Soğuyan havalarla birlikte artan grip salgınına karşı önlem almak istiyorsanız beslenme planınızda bunlara dikkat edin!

Domuz gribine karşı akciğerinizi güçlendirin
Domuz gribinin ölümcül olmasının en önemli nedeni, hastayı solunum yetmezliğine götürmesi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER