08.11.2017

Evde gebelik testi nasıl yapılır?

"Hamile miyim?" diye düşündüğünüz zaman yapacağınız en koley şey, evde gebelik tasti. Gebelik testi hakkında merak ettikleriniz Pudra.com'da.

Hamile olup olmadığınızı, evde yapacağınız idrar testi, kan testleri ve doktor muayenelerinden anlamanız mümkündür. Evde yapacağınız test idrarla yapılandır. Kan testi ise laboratuvar ortamında yapılır.

Evde gebelik testi nasıl yapılır?

Evde yapılan gebelik testi
Beklenen adet gününde gecikme olduysa idrardan gebelik testi evde rahatlıkla yapılabilir. Bu testi yapmak için eczanelerde satılan gebelik testlerini almanız yeterli olacaktır. Doğru sonuca ulaşmak için testi tarif edildiği şekilde uygulamak önemlidir.

Ne zaman yapılmalıdır?
Gebelik testinde sağlıklı sonuç elde edebilmek için, cinsel ilişkiden 14 gün, yani normal şartlarda adet göreceğiniz güne kadar, beklemeniz önerilir.
hamilelik testi   
Nasıl yapılır?  
Günümüzde beklentilere göre farklı özellikleri bulunan gebelik testlerine ulaşmak mümkündür. En kolayı olan, çubuk şeklindeki testleri eczanelerde bulabilirsiniz. Testin yapılmasını takiben geçen 5 dakikanın ardından T penceresinde oluşan çift çizgi: Pozitif, hamilelik anlamına gelirken, tek çizgi: Negatif, hamile olunmadığını gösterir.

Erken gebelik testi
Erken gebelik testlerinde, testin uygulanabileceği gün doğru hesaplanmalıdır. Yanlış hesaplarsanız, doğru sonuca ulaşamayabilirsiniz. O nedenle Predictor Erken Gebelik Testi'ni en erken adet gecikmesinden 6 gün önce yapmalısınız. Gecikmeyi beklediğiniz durumda ise erken gebelik testlerini değil, beklenen adet gününde ya da gecikme durumunda kullanılması uygun olan normal gebelik testlerini kullanmalısınız.

testGebelik testlerine güvenilir mi?
Evde yapılan gebelik testlerinin güvenilirlikleri yüzde yüz değildir. Yüzde 99'un üzerinde güvenilirliğe sahip Predictor, gebelik testlerinin yanı sıra ovülasyon testi ile gebe kalma şansınızın en yüksek olduğu 2 günü tespit etmenize yardımcı olur.

Evde yaptığınız hamilelik testlerinde sonuç negatif çıksa bile bu, kesin olarak hamile değilsiniz anlamına gelmez. İdrarla yapılan gebelik testi her zaman yanılma payı içerir. Evde yapmış olduğunuz gebelik testinin olumlu çıkmasına ek olarak adet görmemişseniz, vücudunuzda diğer gebelik belirtileri olan meme büyümesi, karında ağrı varsa kanda gebelik testi yaptırmanız önerilir. Bu test, kişinin hamile olup olmadığını kesin olarak bildirir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER