pudra.com 15.12.2009

Hafta hafta hamilelik yogası ve meditasyon

Hamileliğinizde yoga uygulayarak rahat bir doğum yapmak için Dr. Neslihan İskit’in kitabını hemen edinin!

Dr. Neslihan İskit’in Hafta Hafta Hamilelik Yogası ve Meditasyon isimli kitabı Okan Bayülgen’in objektifinden Şirin Ediger Bayülgen’in fotoğrafları ve Ender Saraç’ın beslenme önerileriyle her hamilede bulunması gereken muhteşem bir rehber niteliğinde!

Hafta hafta hamilelik yogası ve meditasyon

Rahat bir hamilelik, kolay bir doğum ve sonrasında kısa sürede eski formunuza dönmek için hamilelik yogasını keşfedin. Siz huzurlu ve sağlıklı bir hamilelik geçirin, bebeğiniz de huzurlu ve mutlu olsun.

Bir yandan bebeğinizin her hafta yaşadığı mucizevi gelişimi izlerken, diğer yandan yoga hareketleri, meditasyon, beslenme önerileri ve nefes çalışmaları ile hamileliğin sıkıntılı yanlarını değil keyifli anlarını yaşayın.

Hafta hafta hamilelik yogası ve meditasyonla hamilelik yolculuğunuz, Okan Bayülgen’in objektifinden Şirin Ediger Bayülgen’in yoga fotoğrafları rehberliğinde siz ve aileniz için unutamayacağınız keyifli ve hoş bir anıya dönüşsün.

Ödüllü çizer Zafer Temoçin’in resimlediği hafta hafta yoga posterinizle dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerde asın posterinizi karşınıza, rahatça yoga hareketlerinizi tekrarlayabilirsiniz.

Kitabın girişinden kısa notlar…
Gebelik, erişkin bir kadının başına gelebilecek en güzel şeydir. Her gebelik ve her doğum kadının yeniden muazzam gücünü ve esnekliğini keşfedeceği bir fırsattır. Gebelik süresinde kadın vücudunda fiziksel, hormonal ve psikolojik birçok değişiklikler meydana gelir. Bebeğin ana rahminde büyümeye başlamasıyla rahim de büyür ve ağırlığı artar. Buna bağlı olarak annenin vücut ağırlık merkezi değişir. Bu durum omurganın doğal yapısını bozar, bel omurlarında ve bacaklarda ağrılara neden olur. Hormonal değişiklikler göğüslerde ve birçok eklemde daha önce hissedilmeyen bazı rahatsızlıklar yaratır. Uzun bir süre fiziksel aktivitelerdeki kısıtlanmalar ve hamileliğe bağlı değişen hormon yapısı kadının psikolojik dengesi üzerinde önemli ölçüde değişimlere neden olur.

İşte bütün bu değişim sürecini sıkıntılar ve zaman zaman da mutsuzluklarla geçirmek yerine, hamileliğin her anının keyfini çıkarmak için kökleri çok eskilere dayanan yoga denenmelidir. Yoga, Sanskrit dilinde birleşme anlamındadır: bedenin, zihnin ve ruhun birleşmesi. İyi bir hamilelik dönemi geçirmemiz için bize ait bu üçlünün tam bir uyum içinde çalışması gerekir.

Yoga, yaşam enerjinizi, asanalar (temel duruş biçimleri), pranayama (doğru nefes alma teknikleri), mudra (beyindeki bazı merkezleri uyaran el hareketleri) ve mantra (tekrarlanan sesler) ile açığa çıkarır. Hamileler için hazırlanmış asanalar daha çok kendini tanıma ve içe dönüş teknikleri ile birleştirilmiştir. Sizi anne olmaya ve huzurlu bir doğum yapmaya hazırlar.

Gebelik süresince düzenli yapılan yoga ile hamile kadının fiziksel kondisyonu korunur. Duruş bozuklukları en aza indirilir. Solunum ve dolaşım sistemi güçlendirilir. Bulantılara veda edilir. Kolay doğum, karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması sağlanır.

Doğum sonrası da, doğuma hazırlık kadar önemli bir süreçtir. Yenidoğanı dünyaya tanıştırırken aynı zamanda hızla yenilenmeli ve hamilelik döneminde vücudumuzda meydana gelen değişimleri eski haline getirmek için hamilelik sonrası yoga programı uygulamalıyız. Bebeğinizin kırkı çıkıncaya kadar onunla mümkün olduğunca yakın kalıp aranızda bir ömür boyu kalacak olan köprülerin temellerini attıktan sonra programınıza başlayabilirsiniz. Bu programda uygulanan asanalar ile duruş bozukluklarınız düzelir, karın kaslarınız ve rahminiz hızla toparlanır. Pranayama çalışmaları ile daha huzurlu, daha dayanıklı ve sabırlı olursunuz. Bebeğinizle ilgili yersiz kaygılardan arınır, daha berrak düşünen bir anne olursunuz. Zaman zaman yenidoğan ile birlikte yapacağınız yoga duruşlar hem onun size beslediği güven duygusunun gelişmesini hem de hoş vakit geçirmenizi sağlar.

Hafta Hafta Hamilelik Yogası ve Meditasyon
Dr. Neslihan İskit
Gün Yayıncılık

Okan Bayülgen’in fotoğrafları ve Ender Saraç’ın beslenme önerileriyle...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER