@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.01.2013

Hamile bir eğitmenle hamilelik yogası deneyimi

Hamileyken kendinize ve bebeğinize harika bir hediye vermek ister misiniz? Size "Zeynep’le Hamile Yogası"nı tavsiye ediyoruz. Kendisi de bir anne adayı olan hamile yogası eğitmeni Zeynep Gözübüyük, Pudra.com okuyucusu hamilelere çağrı yapıyor.

Hamilelik yogası, hamilelik sürecinde kadınların, bedenlerinde yaşanan tüm değişimlere daha kolay uyum sağlamaları için yapılıyor.

Hamile bir eğitmenle hamilelik yogası deneyimi

Hamile yogası eğitmeni Zeynep Gözübüyük de bu deneyimi hamilelere yaşatan, aynı zamanda 20 haftalık hamile olması sebebiyle kendisi de yaşayan bir anne adayı.

Hamile yogasını hamileliğinin ilk günlerinden beri yapan ve yaptıran Gözübüyük, deneyimini Pudra.com okucuyularına şöyle açıklıyor:

"Hamile yogası yaparken bebeklerimizle başbaşa kalıyoruz. Hayatın koşturmasından, aklımızdaki düşüncelerden, yapılacak işlerden uzaklaşıp yalnızca kendimize ve bebeğimize dönüyoruz. İçimizden bebeğimizle konuştuğumuz, ona güzel nefesler gönderdiğimiz meditasyonumuzla başlıyoruz keyfimize.

Arkasından bebeğimizin büyümesiyle bedenimizde gerçekleşen değişimlere en güzel şekilde cevap vereceğimiz, bedenimizin ihtiyaç duyduğu esnemeleri yaptığımız hareketlerimize geliyor sıra. Sağlıklı bir omurga, rahatlamış omuzlar ve esneyen kalçamızla bebeğimiz büyürken bedenimiz de son derece sağlıklı ve zinde oluyor.

Hamile yogası yapan hamilelerde sırt ve bel ağrıları, kasık ve kalça ağrıları hiç görülmüyor. Kan dolaşımımız hızlanıyor, bebeğimize daha çok temiz kan taşıyoruz. Bedenimizde ödemlerden kaynaklanan şişlikler oluşmuyor.

Bebeklerimiz de çok seviyor yoga seanslarını. Kıpır kıpır hareketleriyle 'biz de buradayız' diyorlar. Hareketlerimizden sonra derin gevşeme ile dinleniyoruz. Tüm kasların ve eklemlerin rahatladığı bu bölümde uykudan bile daha çok dinlendiren bir gevşeme yaşıyoruz. Doğal doğumda da kullanılan bu yönteme alışan hamile, doğum esnasında da kendini çok rahat gevşetebiliyor."

Bu keyifli ve faydalı seanslara tüm hamileleri davet eden Gözübüyük, 12. haftadan itibaren yoga yapmanın hem hamilelik dönemi hem de doğum için son derece faydalı olduğunu söylüyor.

"Daha önce hiç yoga yapmamış olabilirsiniz. Hamile yogası, hamileliğe yönelik hareketler içerdiği için öncesinde yoga yapmış olmanız gerekmez. Her seviyeye, her haftaya uygun bir seanstır. Son trimesterde bile olsanız geç kalmış sayılmazsınız" diyen Gözübüyük'le birlikte hamilelik yogası deneyimi yaşamak için programını takip edebilirsiniz.

Zeynep’le Hamile Yogası programı



Her salı saat 11.00’de İstanbul Doğum Akademisi’nde (Aisha Aromaterapi sponsorluğunda) - ücretsiz

Her salı ve perşembe saat 18.30′da Maslak Acıbadem Hastanesi’nde

Her çarşamba saat 11.30’da Trump Towers’ta– ücretsiz

Her çarşamba saat 14.00’te Forum Marmara’da – ücretsiz

Her cumartesi saat 12.30’da Fulya Acıbadem Hastanesi’nde – ücretsiz

Her pazartesi saat 10.30’da Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde – ücretsiz

Detaylı bilgi için: zeyneplehamileyogasi@gmail.com
Telefon: 0533 162 72 72
Facebook.com/ZeynepleHamileYogasi


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER