29.04.2020

Hamile yogası nedir?

Temel Hatha Yoga ve Yin Yoga, Hamile Yogası Eğitmeni Merve Şahin Pudra.com okuyucuları için hamile yogasının faydalarını anlattı.

İZLE: HAMİLELİKTE YOGA FAYDALARI👇 
Mucizevi bir sürecin başlangıcı olan ve geçen her günde anne ile bebeğin birbirine daha fazla bağlanmasına şahitlik ettiğimiz hamilelik süreci, annenin bedensel anlamda ciddi değişimler yaşadığı bir zaman dilimi. Bu süreçte, bedenen değişen, dönüşen kadının bu yeni sürece adapte olması ve bebeği ile geçirdiği her anın daha iyi bir şekilde farkına varabilmesi, hamileliğin getirdiği bazı fiziksel zorluklarla da baş edebilmesi için uzmanlar hamilelikte egzersiz yapmanın önemini mutlaka vurguluyor. Biz de, annenin bebeği ile bağ kurabilmesi ve anne adayının da fiziksel ve zihinsel olarak doğuma hazırlanabilmesi için hamilelikte yoga eğitimi veren Merve Şahin ile hamilelikte yogayı ve faydalarını konuştuk. 

Hamile yogası nedir?

Hamilelik mucizevi bir süreç olmakla birlikte, bedeninizde çok büyük değişimlere sebep olur. Bu değişimlerin yanı sıra endişe, belirsizlik, güvensizlik gibi duyguları da beraberinde getirebilir. Temel Hatha Yoga ve Yin Yoga, Hamile Yogası Eğitmeni Merve Şahin, konu hakkında bizleri bilgilendirdi.

Hamilelikte Yoga Eğitmeni Merve ŞahinHamile yogası bu süreçte annenin bebeği ile bağ kurması; fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak güçlenmesi, rahatlaması ve gevşemesi için yapılan bazı yoga pozları, meditasyon ve nefes çalışmalarını içeren bir sistemdir. Hamilenin doğuma bebeği ve bedeni ile olan bağını kuvvetlendirerek güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Doğum, normal bir süreçtir ve hamile yogası ile bedennindeki bilgeliğin farkına vararak hazırlanır. (*)

Hamile yogasının faydaları nelerdir?
  • Meditasyon ile birlikte bebeğinizle bağ kurmanızı sağlar, huzurlu bir hamilelik geçirmenize yardımcı olur, kaygı ve stresi azaltır.
  • Konsantrasyon ve özgüveni artırır.
  • Doğru nefes almayı öğretir. Oksijen artışı ile bebeğin beslenmesi artar. Nefes egzersizleri ile doğuma hazırlar.
  • Bedeni güç ve fit tutar, yorgunluğu azaltır.
  • Pekvik taban kaslarını güçlendirip esneterek sağlıklı bir doğuma ve doğum sonrasına hazırlık yapar.
  • Fazla kilo alımının önüne geçer.
  • Bedensel güç, estretik ve denge sağlar.
  • Bel ağrısı, baş ağrısı, kramplar, ödemler, mide bulantısı, karpal tünel gibi hamilelikle beraber oluşabilen rahatsızlıkların önüne geçmeyi amaçlar.
  • Anneyi ve bebeği rahat ve güvenli bir doğuma hazırlar.
  • Solunum ve dolaşım sistemini güçlendirir, anne ve bebeğin sağlığını destekler.
  • Sırt kaslarını güçlendirir, duruş bozukluklarını önüne geçer.
  • Uyku kalitesini artırır.

Merve Şahin kimdir?
 
Hamilelikte Yoga Eğitmeni Merve Şahin

Nefes teknikleri, fasya, bağ doku, enerji kanalları, çakralar, elementler ve meridyenler ile ilgili araştırmalarına devam eden, edindiği bilgi ve deneyimlerini verdiği derslerde harmanlayarak öğrencileri ile paylaşan Merve Şahin hem bedensel hem enerji boyutunda atölyelere katıldı, çalışmalar yaptı ve şu anda kendi atölye çalışmalarını yürütüyor. Beraberinde Yogayı destekleyecek bütünsel bir yaklaşıma sahip olmak adına Ulli Allmendinger ile ‘Ayurveda Temel Eğitimi’ni sürdürüyor. 
 
Uzmanlık alanları Yin Yoga, Hatha Yoga ve Hamile Yogası olan Merve, Stüdyo Master Class ’da Yol Yaşam Stüdyosu’nda, Doğuma Hazırlık ve Doğum Sonrası Destek Merkezi olan DOUM’da,  Aletya Yoga’da, Shape up İstanbul da verdiği grup derslerinin yanı sıra, Kurumsal firmalarda ve özel öğrencileri ile de düzenli olarak birebir ders yapıyor. Derslerini, ihtiyaç doğrultusunda İngilizce ve Türkçe olarak veriyor.  
 
Ruhsal ve bedensel anlamda bireysel pratiğine aralıksız devam eden, bir yandan da atölye çalışmalarına katılan ve halen Devrim Akkaya’nın Yin Yoga, Çelen Arıman’ın Temel Hatha Yoga Eğitmenlik Eğitimleri asistanlığını sürdüren Merve, yogayı “bedende ve zihinde özgürleşme, kendiyle tanışma, dönüşme ve evrilme yolculuğu, limitsiz bir keşif” olarak tanımlıyor ve yoganın istisnasız her bedendeki şifalı gücüne inanarak derslerine heyecanla devam ediyor. 
 

* Hamilelik döneminde yoga yapmak için kadın doğum doktorunuzun onayını almanız gerekmektedir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER