09.11.2017

Hamileliğin 1. ayında neler olur?

Anne ve babanın henüz çocuk sahibi olduğunu bilmediği, 4. haftanın sonunda öğrendiği hamileliğin 1. ayı hakkında merak edilenler Pudra.com'da.

Hamileliğin henüz başlamadığı aydır. Ebeveynler çocuk sahibi olacaklarını bilmez ya da ay sonuna doğru öğrenirler.

Hamileliğin 1. ayında neler olur?

Anne adayının yumurtalıklarının sağında veya solunda bir yumurta hücresi etrafında sıvı biriktirerek olgunlaşmaya başlar. Folikül adı verilen bu yapının içindeki yumurtayı serbest bırakmak için çatlamasından hemen sonra serbest kalmış yumurta hücresi fallop tüpü denilen kanallardan bir tanesinin içine girer ve spermlerle karşılaşırsa döllenme gerçekleşir.
 
Anne adayından gelen yumurta hücresi ve baba adayından gelen sperm hücresi birleşerek embriyoyu oluşturur. Çoğalarak devam ederken yavaş yavaş rahmin içine yerleşmeye başlar. Tüm bunların gerçekleşmesi yaklaşık 3 hafta sürer. Ayın sonuna gelindiğinde artık rahim içine bebek yerleşmiştir. Beta Hcg adı verilen hormon salgılanmaya başlamıştır. Artık kanda ve idrarda yapılacak olan testler kesin olarak pozitif sonucu verir.​

Hamileliğin birinci ayında adet gecikmesi yeni yeni olur. Ana rahmindeki bebek henüz daha milimetreden bile daha ufak pozisyondadır. Daha yeni hücresel farklılaşma olmuştur ve birkaç hücreden ibarettir. Organ farklılaşması daha yeni başlamıştır.   


 


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER