@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 07.05.2015

Hamilelikte bahar alerjisi

Hamilelikte bahar alerjileri artabiliyor. Polenlerin yoğunlukla bulunduğu bu aylarda alerjik bünyeli anne adaylarının dikkat etmesi gerekenleri yazdık.

İZLE: HAMİLELİKTE ALERJİ BELİRTİLERİ👇 
Bahar alerjileri en çok mayıs ile ekim ayları arasında görülüyor; çünkü bu aylarda polenler ve tozlar havada daha çok dolaşıyor. Bahar alerjisi olduğunuzu burun akıntısı, kaşıntı ve göz kızarıklığı gibi semptomlardan anlayabilirsiniz. Hamileyseniz bu duruma daha çok dikkat etmek gerekiyor çünkü hamilelikte bazı sıkıntılarla başa çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Normal şartlarda bağışıklık sisteminiz alerji durumunda bu istenmeyen zararlı maddeleri vücuttan atmak için çeşitli kimyasallar salgılıyor. Hamilelikte vücut bu maddeleri salgılamada zorlanabiliyor. Eğer bahar alerjisi geçirmiş biriyseniz, hamilelik sırasında şunlara dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Bahar aylarında polenlerden rahatsız olan bir bünyeniz varsa, cam açmak yerine klima kullanmayı deneyebilirsiniz fakat klimanın başka hastalıklara davetiye çıkarmaması için çok iyi temizlenmesi gerekiyor.
  • Polenlerin çok yoğun olduğu haftalarda parklarda ve bahçelerde çok fazla bulunmamaya çalışın.
  • Dışarıda vakit geçirdiyseniz, eve gelince hemen kıyafetlerinizi değiştirin ve vücudunuzda polen kalmış olması ihtimaline karşı hemen duş alın.
  • Kıyafetlerinizi kurutmak için bu aylarda dışarı asmayın.

    Hamilelikte bahar alerjisi

    Hamileyken alerji ilacı kullanılabilir mi?
    Eğer alerji durumunuz yemek yemenizi veya uyumanızı zorlaştıracak seviyedeyse, ilaç kullanmayı doktorunuza danışabilirsiniz. Her ne kadar ilk trimesterde ilaç kullanımından kaçınmak gerekse de birçok alerji ilacı son 6 haftada kullanılabiliyor. Ayrıca burun açıcı spreyler, ihtiyaç duymanız halinde sizi rahatlatır ve ne size ne de bebeğinize zarar vermez. Eğer bundan önceki dönemlerde düzenli olarak alerji iğneleri olan biriyseniz, doktorunuz izin verdiği takdirde iğne olmaya devam edebilirsiniz. Fakat ilk kez deneyecekseniz vücudunuzun vereceği tepki bilinmediğinden hamileyken denemeyin.

    Hamileyken alerji testi yaptırılabilir mi?
    Eğer çok yoğun bir alerji yaşıyorsanız ve sebebini tespit edemiyorsanız daha rahat bir hamilelik geçirmek hem de doğru tedavi olabilmek açısından alerji testi yaptırılabilir. Testi yapan sağlık kuruluşu kollarınıza çeşitli alerjenlerden bir miktar uyguladıktan sonra nelere tepki verip vermediğinizi tespit edecektir. Test yaptırmadan önce her zaman doktorunuza başvurmalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER