pudra.com 14.07.2010

Hamilelikte vajinal akıntı

Hamilelik döneminde bir kadın akıntım var diyorsa bunun incelenmesi lazımdır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe hamilelik dönemindeki vajinal akıntıları anlatıyor.

Hamilelik döneminde en sık görülen akıntı fizyolojik akıntı, şeffaf veya beyaz renkli ve sürekli olarak olan, hiçbir şikayete neden olan bir akıntıysa doktor tarafından genelde fizyolojik akıntı tanısı konuluyor.

Hamilelikte vajinal akıntı

İkinci sık görülen akıntı anormal akıntı olarak kabul edilen mantar enfeksiyonu. Peynir kesiği tarzında veya beyaz bir akıntı ve beraberinde kaşıntı ise zaten bir mantar enfeksiyonudur. Hamilelikte de en sık görülen enfeksiyon türü budur.

Hamileliğin 20. haftasına dikkat!

3. bir akıntı nedeni, amniyon sıvısı gelmesi olabilir. Bu akıntı mantar enfeksiyonuna karışabilir. O yüzden akıntısı olan hamile bir kadın özellikle 20. haftadan sonra su gibi bir akıntıdan bahsediyorsa, amnion sıvısı mı geliyor diye mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Bakteriyel enfeksiyonlar da söz konusu olabilir. Onlar daha çok cinsel yolla bulaşan şeyler olduğu için erkek bu konuda dikkatli olduğu sürece bakteriyel enfeksiyonlar çok ciddi anlamda görülmez. Ama görülürse de erken doğuma neden olabileceği gibi normal doğumda bebeğe bulaşarak bebekte ciddi sorunlara neden olabilir.

Mantar enfeksiyonları masum

Hamilelikte yaşanan mantar enfeksiyonları bebeğe bulaşsa bile hiçbir şey yapmaz. Yani mantar enfeksiyonu olan bir kadın bebeğine bir şey olacak diye korkmamalıdır. Ama bakteriyel enfeksiyonlar mutlaka tedavi edilmelidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER