14.11.2017

Kolay hamile kalmak için yapılması gerekenler

Hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonlar, yiyecekler ve zamanlama hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Hamile kalmak için en doğru zaman, yumurtlamaya yakın olduğunuz zamandır. Bu da çoğunlukla âdet dönemi düzenli olan, 28 günde bir olan kadınlar için 14. günü demek oluyor. 30 günde bir âdet gören kadınlar için ise yaklaşık 16. gününe denk geliyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta son âdetin ilk gününün 1. gün olarak baz alınmasıdır.

Hamile kalmak için yapılması gerekenler
 
Hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonlar var mı?
Gebe kalmak için halk arasında konuşulan bazı pozisyonlar vardır. Ancak bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış bir cinsel pozisyon yoktur. Yalnızca kadınların ilişki sonrası hemen ayağa kalkmamaları tavsiye edilir. Bunun nedeni spermlerin yumurtalıklarda daha uzun süre beklemesi gerektiğidir.
 
Zamanlama pozisyondan daha önemlidir. Eğer doğru zamanda ilişkide bulunursanız gebe kalma şansınız artar.
 
Gebelik için zamanlama
Gebe kalmak için en uygun zaman, yumurtlama döneminizin başladığı zamandır. Düzenli âdet gören kadınlarda yumurtlama zamanının tahmin edilmesi çok zor olmaz. O dönemlerde düzenli cinsel ilişki tavsiye edilir. Yumurta, yumurtlama gerçekleştikten sonra 24 saat, spermler ise kadın vücuduna girdikten sonra 48 saat canlı kalır.
 
Cinsel birliktelik için ideal zamanlama 2 günde 1'dir. Aynı gün içerisinde 1'den fazla ilişkiye girmek veya sık ilişkiye girmek sperm kalitesi bakımından sorun yaratacağı için hamile kalma olasılığınızı azaltır.
 
Hamile kalmaya yardımcı yiyecekler
vitamin- E, C ve birtakım anti oksidan içeren vitaminler gebeliği kolaylaştırmak amacıyla alınabilir. Bunların üreme organlarının üzerinde olumlu etkilerinin olabileceği söylenmektedir.

- Kadınlar korunmayı bıraktıktan sonra günlük olarak 400 mg folik asit almalıdır. Bunun amacı gebe kalmayı kolaylaştırmak değil, gebe kaldıktan sonra bebekte oluşabilecek hastalıkları, sakatlıkları önlemektir.
 
Hangi yaşlar gebe kalmak için idealdir?
Kadınların en aktif olduğu 20'li yaşların ortaları ya da sonları ile 30'lu yaşların başları, genellikle gebe kalmak için en ideal zamanlardır. Bilimsel olarak 35 yaşından sonra üreme hücrelerinin kalitesinde giderek azalma gözlenmiştir. 
 
35 yaşından genç çiftlerde 1 sene sonunda, 35 yaşından ileride olan çiftlerde ise 6 ayın sonunda herhangi bir gebelik tespit edilemediyse bir takım test ve araştırmalara başlanmalıdır.   
 
İlgili yazılarımız:

Hamile kalmak için en iyi seks pozisyonları
Sizce hamile kalmanın en kolay olduğu pozisyon hangisi? Döllenmenin gerçekleşme şansını artırmak için sevişme esnasında ve sevişme sonrasında nelere dikkat etmelisiniz? Yanıtlar Pudra.com’da.

​Kolay hamile kalma yolları
Hamile kalmayı kolaylaştırmak için ne sıklıkta cinsel ilişkiye girilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler ve ilaçlar neler? Ayın hangi döneminde hamile kalınabilir? Yanıtları Pudra.com'da.

Hamile kalma şansınızı artırın!
Yaşam tarzında yapılacak bazı değişiklikler ile hamilelik şansını artırmak zor değil!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER