18.10.2017

Menopoza rağmen hamile kalmak mümkün

Çocuk sahibi olabilmek için yumurta dondurma işlemi hakkında Prof. Dr. Mustafa Bahçeci'nin açıklamaları Pudra.com’da.

Erken menopoz riski taşıyanlar ya da çocuk sahibi olmak isteyen ama kariyer hedeflerinden vazgeçemeyen kadınlar için son dönemde akla gelen ilk seçeneklerden birisi yumurta dondurmak.

Menopoza rağmen hamile kalmak mümkün

Bahçeci Sağlık Grubu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, "Yumurta dondurma işlemlerinin mümkün olduğu kadar erken yaşlarda yapılması en doğrusu" şeklinde açıklamasıyla başarılı bir işlem için kadınların yaşlarının önemine dikkat çekti.

Kadınlar hayallerini süsleyen prensi bulamasa da o vakte kadar bebek sahibi olma hayallerini yumurta dondurma işlemi sayesinde gerçekleştirebiliyorlar. Böylelikle anne olma zamanlarını da kendileri kontrol etmiş oluyorlar.
 
hamilelik testi


Kanser hastaları dışında yumurta rezervi az olan, erken menopoz riski taşıyan kadınlar artık bu alanda faaliyet gösteren merkezlerde yumurta dondurabilecekler.

Bir kadının yaşamının en önemli dönüm noktalarından biri, menopozdur. Doğurganlığın bittiği anlamına gelen bu dönemin genç yaşlarda da ortaya çıktığı sıkça görülür. Anne olmak her kadının hayali olduğu gibi erken yaşta menopoz riski taşıyan kadınlar için bebek fikri kaygı uyandırıyor. Bu gibi durumlarda yumurta dondurmak gelecekte anne olma şansını korumak adına düşünebilecek en geçerli seçenek oluyor.
 
Yumurta dondurmada da gebelik şansını belirleyen en önemli faktör "yaş"

Uzmanlar menopoz, kariyer, eğitim hayatı, doğru eş bulamama ve çeşitli sağlık problemleri nedeniyle ertelenen çocuk fikri için geçerli olan bu yöntemde, bebeğin sağlığı ve yumurtanın kalitesi açısından çok geç kalınmadan karar verilip, harekete geçilmesini öneriyor. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, dondurulan yumurtalarda gebelik şansını belirleyen faktörlerden birinin yumurtanın hangi yaşta dondurulduğu diğerinin ise, yumurta sayısı olduğunu belirtiyor. "Yumurtaları işlem sırasındaki yaş itibariyle donduruyor ve zamanı durduruyor olsak da, dondurma işlemi sırasındaki kadın yaşına bağlı yumurta kalitesini değiştirme gücüne sahip değiliz. Yumurta rezervi az olan kadınların tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olma ihtimalleri 40 yaşında %20'ler civarında iken  45 yaşta %1'e düşmektedir" diyerek yumurta dondurma planı yapan kadınlar için işlemin ileride getirebileceği başarı ihtimalleri bakımından da doğru bilgilenmeleri konusunda uyardı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER