pudra.com 21.05.2010

Obezite erkeklerde sperm sayısını etkiliyor

Sağlık kuruluşu IVI'nin yaptığı son araştırmada obez erkeklerin sperm sayısının normal kilolu erkeklere oranla 9 milyon daha az olduğu ortaya çıktı.

Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek Uygulamaları alanında dünyaca tanınan sağlık kuruluşu IVI, kilonun gebelik elde etmedeki önemini gösteren bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmada, obezite ile sperm sayısı arasındaki ilişki irdelendi.

Obezite erkeklerde sperm sayısını etkiliyor

Araştırmalar obez kadınların kısırlık riskinin ve doğal yoldan veya yardımcı üreme teknikleriye gebelik denemelerinde başarısızlık oranının üç kat daha fazla olduğunu göstermektedir. IVI tarafından gerçekleştirilen çalışma ise obezitenin erkeklerde sperm sayısının azalmasına neden olduğunu gösteriyor.

Obez erkeklerde yüksek kilolu erkeklerle karşılaştırıldığında 8 milyon, normal kilolu erkeklere kıyaslandığında ise 9 milyon daha az sperm bulunuyor.

IVI Madrid kliniğinden Dr. Gabriel de la Fuente, bu çalışmanın 1931 çift üzerinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Vücut kitle indeksi normal ve normalin biraz üzerinde olan erkeklerin sperm sayıları ( milimetrede 52,8 ile 53,2 arasında) arasında büyük bir fark yok. Fakat obez erkeklerde sperm sayısı 44,8 milyon yani normal kilolu erkeklere oranla %15 daha az” dedi.

IVI hakkında...

Türkiye’de İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan merkeziyle hizmet veren IVI, üreme sağlığı ve tüp bebek uygulamaları alanında uzmanlaşmış uluslararası bir sağlık kuruluşudur. Dünyadaki en prestijli tüp bebek merkezlerinden biri olan IVI, üreme teknikleri ile ilgili her konuda referans noktası konumundadır.

Merkez, 1990 yılında kadın hastalıkları ve doğum profesörleri Dr. Antonio Pellicer ve Dr. Jose Remohí tarafından İspanya’nın Valencia şehrinde, sadece Üreme Sağlığı ve Tüp Bebek Uygulamaları alanında hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Bugün dünyada 20 merkez ve 1.000’den fazla profesyonelle hizmet sunan IVI, uyguladığı başarılı tedavilerle 50 bin’den fazla bebeğin doğmasını sağlamıştır. Merkezde, yılda 21 binin üzerinde tüp bebek uygulaması yapılmaktadır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER