28.11.2016

Bebekmatik ile tüp bebek şansınızı hesaplayın!

Artık tüp bebek tedavisiyle hamile kalıp kalmayacağınızı online hesaplayabileceğiniz bir yöntem var: Bebekmatik. Haberin detayları Pudra.com'da.

Bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu ve günümüzde artık başarı oranı hayli yüksek olan tüp bebek tedavisiyle hamile kalmak hiç de zor değil. Üstelik artık kendi tüp bebek şansınızı hesaplayabileceğiniz bir uygulama da mevcut: Bebekmatik! Bu hesap makinası sayesinde çocuk sahibi olup olamayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Tüp bebek hesap makinesi nedir?

İlgili yazımız: Tüp bebek başarınızı artırmak için

Bilim adamları tarafından geliştirilen bu yeni tüp bebek hesap makinesi sayesinde çiftlerin bebek sahibi olma şansları tahmin edilebiliyor. Tek yapmanız gereken web sitesine yaşınız veya kaç senedir bebek sahibi olmayı denediğiniz gibi kişisel bilgileri girmek. Bebekmatik sizden gelen bu verileri hesaplıyor ve bebek sahibi olma şansınızı söylüyor. Bebekmatik yöntemini değerlendiren Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, tüp bebek hesap makinesi hakkında şu bilgileri veriyor: “Bu hesaplama yapılırken, kadının yaşı, ne kadar zamandır çocuk sahibi olmaya çalıştığı ve yumurtlama probleminin olup olmadığı gibi etkenler dikkate alınıyor. İngiltere’deki tüm lisanslı tüp bebek merkezlerinin bilgilerini toplayan HFEA (Human Fertilisation and Embryology Authority)’den elde edilen dataların baz alındığı bu sistemi hem doktorlar hem de IVF (tüp bebek) tedavisi olacak çiftler kullanabiliyor. Örneğin, iki yıldır açıklanamayan kısırlık nedeniyle çocuk sahibi olamayan 30 yaşındaki bir kadının ilk tüp bebek tedavisinde çocuk sahibi olma şansı yüzde 46’dır. Bu oran, aynı kadın için, üç siklus tedavi gördükten sonra yüzde 79’a çıkmaktadır. Fakat yine de tedaviyi hastanın gereksinimleri ve özelliklerine göre bireyselleştirilmek önemli ve sonucu tam olarak tahmin etmenin güç olduğunu da unutmamakta fayda var.''

Siz de bu linke tıklayıp tüp bebek hesap makinesini kullanarak bebek sahibi olma şansınızı hesaplayabilirsiniz:
w3.abdn.ac.uk/clsm/opis


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanmalı?
Tüp bebek tedavisi bazı hastalar için başvurulması gereken tek yöntem.

​Tüp bebekte düşük yapma ihtimali yüksek midir?
Yumurtalıklarda polip ya da miyom olması tüp bebek tedavisini olumsuz etkiler mi? Tüp bebekle gerçekleşen hamilelikte düşük ihtimali normal gebeliğe göre daha mı fazladır? Doç. Dr. Ümit Göktolga Pudra.com için yanıtlıyor.

​Embriyoya kameralı takip hamilelik şansını artırıyor
Tüp bebekte artık embriyolar "Embriyoscope" adlı cihazla takip ediliyor ve tutunma şansı en yüksek olan embriyo tespit ediliyor.

​Tüp bebek tedavisinde bilinmesi gereken 10 gerçeği Prof. Dr. Mustafa Bahçeci açıklıyor
Tüp bebek tedavisinde çok hızlı ilerlemeler olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, önemli olanın yeni tekniklerin hangi çiftlere, ne zaman, nasıl uygulanacak olduğunu belirtiyor ve tüp bebekle ilgili merak edilenleri açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER