zeynep subasi yazar
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Arnavutköy'ün yeni mekanları ve Any

Arnavutköy'ün merkezinde konumlanan yeni buluşma mekanı Any'yi, bir Arnavutköy sakini olan Zeynep Subaşı Pudra.com için yazdı.

Arnavutköy denince birçoğunuzun aklına balıkçılar geliyor, biliyorum. Haksız da sayılmazsınız hani. Sahil dizim dizim balıkçı dolu. Bir çoğu da gayet iyi yemek ve servis veriyor. Ancak Arnavutköy’de balıkçı dışında bir mekân maalesef açılmıyor ya da açılsa da tutunamıyor. Artık bu durumda açılmıyordu, tutmuyordu diyebilirim. Zira, son yıllarda balıkçı harici de pek güzel mekanlarımız oldu ve neyse ki hâlâ yaşıyorlar.

Arnavutköy'ün yeni mekanları ve Any

Mesela Antica Locanda bunlardan bir tanesidir. Neredeyse üç senedir hizmet veriyor ve değil Arnavutköy, bana sorarsanız şehirdeki en iyi, gerçek İtalyan restoranı.

Keza, Büfedebar, kendi klasmanında gayet orijinal, bir o kadar da keyifli mekanlardan biridir. Büfe lafına takılmayın, yanı sıra ev yemekleri de bulunur.

Geçen aylarda iki küçük, kendine münhasır kafe daha açıldı. Biri Vacilando. Küçük ama çok keyifli bir mekân burası. Başka bir sefere daha detaylı yazacağım ama siz o sırada merak ederseniz vaciandoistanbul.com’a göz atabilirsiniz. Diğeri ise çocuklu aileler için de gayet uygun; Fotini. 1900’lü yılların başlarından kalma ahşap karkas bir konağın alt katında yer alıyor kahve bölümü. Ufak bir bilgi; bu tarihi bina Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü almış Nail Çakırhan tarafından, aslına uygun olarak restore edilmiş. Çocuklar için özel programları var. O saatlerde hiç bulunmadım ama, onun dışında diyeceğim haliyle, kitap okumak için falan hele, birebir. Ve en son, bu yazının da konusu olan, Any açtı kapılarını. Ben de bir Arnavutköylü olarak burayı da bağrıma basmak istedim.

arnavutkoy any restoran cafe hbr

Any, mahallenin en merkezi noktasında konuçlanıyor. Sahile paralel olan yolun üzerinde ve parka (bahçe diyelim) bakan, köşedeki bu tarihi beyaz köşk bir süredir çevre mahallelerden misafirler ağırlıyor.

Uzun süren bir inşaat döneminin ardından açtı kapılarını Any. Ne yalan söyleyeyim ilk notunu daha inşaat halindeyken aldı benden. Bir kere gayet edepli şekilde yapıldı her bir şey. Çıkan sonuç da üzmedi. Aslını korumuş, temizlenmiş, yenilenmiş bir bina çıktı karşımıza, ki buralarda da tersine rastlıyoruz maalesef.

Sırf bu yüzden bu mekân kabulüm. Ayrıca, şahsen yolun, keza arabaların bu kadar dibinde olmak bazen rahatsız etse de, birileriyle laflamak için, balık harici bir şeyler yemek için, mahallede kalmak için bir sebebim olmasından da mutluyum.

arnavutkoy any cafe restoran pub
Üstelik içeride oturulduğunda mesela, ferah ve hoş bir yer. Barı var, menüsünde atıştırmalık, et ve burger’ler öne çıkıyor ve hafta sonları DJ eşliğinde müzik olayına giriyor. Bana İngiltere’deki Pub’ları hatırlatıyor. Bence en güzel zamanı, iş çıkışında, henüz daha sakinken biraz zaman geçirmek. Bir de, serin serin kahvaltı etmek isteyenlere öneririm. Tabii Dj, müzik diyorsanız, o başka, onu da siz bana söylersiniz artık.

Bu arada son günlerde buraya sık sık “Arnavutköy’ün Lucca’sı” dendiğini duyuyorum da, “Ne alakası var” demekten kendimi alamıyorum. Gereksiz beklentilere, ağırlıklara hiç gerek yok. Hayır, derdim, kapanırsa muhtemel bir balıkçı daha açılacak, korkuyorum.


NOTLAR:
Servis: Tamamdır.
Rezervasyon: Hiç sormadım. Gerek de duymadım.
Tavsiye ettiklerim: Kahvaltılıklarını beğeniyorum, onun dışında ise en çok ‘atıştırmalık tabağı’ndan yedim, ama ‘burger’de pek iddialılar.
Çalışma saatleri: Her gün 09:00 – 02:00 arası açık.
Fiyat: Ne kadar içtiğinizle alakalı. Yabancı biralar 15, yanındaki atıştırmalık da 26 TL.

Any İstanbul
Adres: Arnavutköy Bebek Caddesi 71/A Arnavutköy - Beşiktaş
Tel: (0212) 265 0269

https://www.facebook.com/anyistanbul


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER