zeynep subasi yazar
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Colonie Bistro-Bar: Karaköy'ün son gözdesi

Karaköy'de geçtiğimiz haftalarda açılan Colonie Bistro-Bar, asıl işi yemek olan bir ekip tarafından yaratıldı. Bu yüzden yemekler özenli, servis hızlı ve atmosfer çarpıcı. Zeynep Subaşı Colonie'ye gitti, izlenimlerini Pudra.com'da yazdı.

Bir kaç yıl kadar önceydi sanıyorum, iki ayda bir pazar günleri düzenlenen ‘Tophane Artwalk’ etkinlikleri kapsamında, bölgedeki sanat galerilerini dolaşmak üzere, uzun zaman sonra ilk kez Karaköy’e gider olmuştum. Yakın bir süre önce bu gezmelere eski Külah Fabrikası’nda ara ara düzenlenen Souq Panayırları eklendi. Art arda açılan yeme-içme ve alışveriş mekanlarını da sayarsak, Karaköy’den çıkmaz hale geldim bile diyebilirim. Şikayetçi miyim? Henüz değil! Hem, beni semte çekecek son bahanemi de buldum: Merhaba Colonie. Ben geldim.

Colonie Bistro-Bar: Karaköy'ün son gözdesi

İstanbul’un en iyi restoranından biri olduğunu düşündüğüm Topaz’ın sahiplerinin de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından açıldığını duyar duymaz soluğu Karaköy’deki Colonie Restoran-Bar’da aldım. Tophane’den sahile inildiğinde köşe binanın altına kurulmuş bir mekân burası. Kurulmuş diyorum çünkü oldukça büyük bir alan. Hatırlayanlarınız olacaktır, eskiden bu alanın sadece bir bölümünde Egeran isimli sanat galerisi yer alıyordu. (Sahi, ona ne oldu? Umarım başka bir yazının konusu da onun yeni mekânı olur).

colonie bistro bar karakoy restoranŞimdi ise yol kenarındaki –ki ilerde denize nazır olacak- yarı açık bir bölümden oldukça dipte yer alan açık mutfağa kadar uzanan kocaman bir restoran ile karşı karşıyayız. Mekânın uzunlamasına bir kenarı ise olduğu gibi bara ayrılmış.

Bana sorarsanız sade, göz yormayan ama dikkat çeken bir mimarisi var Colonie’nin. Buranın tasarımında da Topaz’da olduğu gibi Koray Özgen imzası olduğunu öğreniyorum. Ancak burası Topaz’dan farklı olarak, haliyle, Karaköy’ün ruhuna uygun, rahat, daha genç bir görünüme sahip.

Gelelim mutfağından çıkan lezzetlere... Öncelikle seçim yapmakta zorlandığımı söylemem gerek. Uzun bir müddet menünün başlangıç/aperatif tarafında takılı kaldım, ama sonunda tercihimi menünün diğer bölümünden yani başlangıç ve ana yemeklerinden yana kullandım.

colonie bistro bar karakoy restoran
Bu arada aperatif bölümü de oldukça uzun ve doyurucu gözüküyor. Soğuk ve sıcaklar ayrılmış. Soğuklarda ‘sırlanmış somon balığı’ dikkat çekiyor. Sıcaklarda ise ‘füme etli çiğ börek’ ve ‘wasabi’li püre ve ‘barbeque’ sos ile servis edilen ızgara mini sosisler’de aklım kaldı. ‘Mini burgerler’ ve 2’li ya da 3’lü ‘minik pizzalar’ da dikkatimden kaçmadı. Özellikle içki yanında iyi birer seçenek olduklarına eminim. Yine de son dakikada onlar yerine yan yemekler kısmında gördüğüm ‘kızarmış çıtır enginar’ ve ‘ızgara körpe kuşkonmaz’dan denedim ki hem lezzetliydiler hem de aperatif olarak da alınabilirler.

Makarna ve pizza çeşitlerini de denemeyi başka bir sefere bırakarak ana yemeklere göz attım. Sanıyorum Topaz’ın meşhur kaburgasına benzer bir lezzet aradım ama bulamadım. Yerine tercihimi ‘geleneksel ızgara köfte’den yana kullandım ve meraklısında farklı bir bağımlılık yaratabilir nitelikte olduğunu söyleyebilirim. Bir de ‘Colonie mantı’dan tatma şansım oldu, kesinlikle uzak (!) durulması gereken lezzetlerden olduğunu söylemem lazım. Kapanışı ise harika hatta İstanbul’da yediğim bir kaç iyi milföyden biri ile yaptım. Sadece bu milföy için bile yine Colonie’ye gelirim.

Bu arada Colonie yemek için iyi bir alternatif ama bar olarak da epey tercih ediliyor. Sadece öğle-akşam saatlerinde, yemek için değil, günün her saati gidebileceğiniz, hoş bir mekân olmuş Colonie.

NOTLAR:
Servis: Mekanı sakin bir saatinde ziyaret ettim. Güler yüzlü, ilgili bir servis aldım.
Rezervasyon: Mekân geniş, gerek yok.
Tavsiye ettiklerim: Benim favorim kızarmış enginar oldu. Bir de, çilekli milföy!
Beğendiklerim: Hayvansever bir işletme burası.
Çalışma saatleri: Her gün 12.00’de öğle servisi itibariyle açılıyor; cuma – cumartesi 04.00, diğer günler 02.00’ye kadar açık.
Fiyat: Fikir vermesi açısından; aperatifler 9 - 29 TL arası; ana yemekler 18 - 58 TL arasında değişiyor.

Colonie Bistro-Bar, Karaköy
Adres: Kemankeş Caddesi 87/A Karaköy, İstanbul
Tel: (0212) 243 2103


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER