› 
 › 
19.04.2023

Renkli Hayaller Sahnesi depremzede çocuklar için Hatay ve Kahramanmaraş'ta!

TOBB, Netflix, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası'nın hayata geçirdiği Renkli Hayaller Sahnesi 23 Nisan'dan itibaren depremzede çocuklarla buluşacak.

TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Renkli Hayaller Sahnesi’ projesi, depremden etkilenen çocukları sanatın iyileştirici gücüyle buluşturacak. Proje kapsamında her gün tiyatro oyunları, atölye çalışmaları, konserler ve film gösterimleri düzenlenecek.

Depremzede Çocuklar için Renkli Hayaller Sahnesi

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi, Netflix, Tiyatro Kooperatifi ve İhtiyaç Haritası deprem bölgesindeki çocuklara destek olmak amacıyla güçlerini birleştiriyor. Dört kurumun iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Renkli Hayaller Sahnesi’ projesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlayarak iki ay süreyle devam edecek. 

#BirlikteDüşlüyoruz sloganıyla yola çıkan projenin detayları, bugün TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Başkanı Ata Kavame, Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Özsoy ve İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan’ın katıldığı bir basın toplantısıyla paylaşıldı.
 
Nej Güvenç- Pelin Mavili - Ata Kavame - Yeşim Özsoy - Evren Akdoğan

Sol baştan: Nej Güvenç- Pelin Mavili - Ata Kavame - Yeşim Özsoy - Evren Akdoğan

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?

#BirlikteDüşlüyoruz sloganıyla yola çıkan ‘Renkli Hayaller Sahnesi’ için Hatay ve Kahramanmaraş’ta özel çadırlar kurulacak.
 
Renkli Hayaller Sahnesi

Projenin haftanın altı günü gerçekleştirilecek aktiviteleri arasında uzman psikologlar tarafından incelenip onaylanan birbirinden farklı tiyatro oyunları, atölyeler, drama çalışmaları, konserler, sokak performansları, film ve belgesel gösterimleri yer alacak.
 
ÇOCUKLAR İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER
 
 
Renkli hayaller sahnesi


Kreatif endüstriler için sanatın ve sanat ekonomisinin kesişim noktası olan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Kreatif Endüstriler Meclisi’nin organizasyonel gücü ve desteğiyle düzenlenen projenin tasarlayıcılığını ve yürütücülüğünü 70’i aşkın özel tiyatronun güç birliğiyle kurulan Tiyatro Kooperatifi yürütecek. Netflix, projenin finansmanını üstlenmenin yanı sıra gösterimi yapılacak film ve belgesel içeriklerini sağlayacak. İlk günden bu yana sahadaki çalışmalarını yürüten İhtiyaç Haritası ise proje için bölgedeki ihtiyaçları tespit ederek operasyonel destek sağlayacak.
 
TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkanı Ata Kavame projenin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla 18 Nisan Salı günü İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:

“Biz biliyoruz ki hayal kurmak, hayallerini başarmak için çalışmak yani tekrar umutlanmak, umutları yeşertmek her yaştan insanın iyileşmesi için en önemli adımdır. Büyük acılar yaşamış küçük çocuklarımızın kayıplarının yerine renkli hayallerin, ufuklarını açacak hikayelerin ve onları heyecanlandıracak fikirlerin yerleşmesini istiyoruz. Çocuklara ilham vermek, meraklı ışıl ışıl bakan gözleri geri getirmek istiyoruz. Zihinlerini hayaller kurabilecekleri bir geleceğe odaklamak istiyoruz. Dünya çocuklarına armağan edilen bir gün ve bu vizyonu neredeyse bir asır önce ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Bir kez daha onun işaret ettiği gibi; bir ülkenin en değerli hazinesinin çocukları olduğunun bilinci ve sorumluluğu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramından başlamak üzere geleceğimiz çocuklarımız için orada olacağız.”
 
Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, ülkemizin yaşadığı felaketin yaralarını sarmak için kreatif sektörün güç birliği yapmasının önemine dikkat çekti. Mavili, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatın ve kreatif alandaki aktivitelerin iyileştirici, birleştirici gücüne inanıyoruz. ‘Renkli Hayaller Sahnesi’ projesi ile deprem bölgesindeki çocuklarımızın hem bugünlerine hem de geleceklerine ufak da olsa bir katkı sağlamayı diliyoruz.”

"UMUT, RÜYANIN UYANIŞIDIR"
 
Yapılan basın toplantısında “Kültür sanat hayatının temel yapı taşlarını oluşturan tiyatro, kriz anlarında her zaman toplumun yaralarını sarmak için büyük bir itici güç olmuştur." diyen Tiyatro Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Özsoy, proje için düşüncelerini aktardı.

"SANAT UMUDUN EN YÜKSEK HALİDİR!"

"Bu projede de tiyatro, müzik ve sinemanın ortaklaşan gücüyle sokaklarımıza elimizden geldiğince renk, zihinlerimize güzel hayaller ve çocuklarımıza yarar sağlayabilecek sahneler, alanlar yaratmak amacıyla yola çıktık. Tiyatrolarımızın ortak kararı ve katılımıyla ortaya çıkan Renkli Hayaller Sahnesi projesi ile tüm zorluklara rağmen çocuklarımızın yüzlerinde tebessüm yaratmak ve onlara unutulmaz deneyimler sunabilmek için heyecanlıyız. Aristoteles’in de dediği gibi ‘umut rüyanın uyanışıdır’ ve çağdaş sanatçı Gerhard Richter'in dediği gibi, "sanat umudun en yüksek halidir”
 
"NİCE HİKAYEYE ORTAK OLUYORUZ"


Toplantıda, sözlerine "Tiyatro Kooperatifi’nin deprem bölgelerindeki çocuklar için bir proje yapma fikrini ilk paylaştığında heyecanla karşıladık" diyerek başlayan İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan, depremin olduğu ilk andan itibaren tüm koordinasyon ağlarıyla etkilen bölgelerde ihtiyaçları karşılamaya devam ettiklerini; bir yandan da bölgelerde var olan ve ortaya çıkan ihtiyaçları analiz ederek, yine kooperatif yapıları ve kolektif bakış açıları ile İhtiyaç Haritası olarak doğru paydaşlar ve proje ortakları ile sosyal faydayı hedefledikleri çalışmalara devam ettiklerini aktardı. 

Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projede bölgelerde yenilenme ve kalkınmayı öncelikli tuttuğumuz bu dönemde stratejik planlarımızla örtüşen, Tiyatro Kooperatifi’nin geçici değil kalıcı olarak sanatsal dokunuş ile fark yaratmak isteği bizim için ayrıca değerli. Hatay ve Maraş bölgelerindeki lojistik ve iletişim ağımızla süreci planlama ile çalışmalarımıza başladık. 2 ilde 2 ay boyunca sürecek olan bu değerli projenin paydaşı olarak, birlikte nice hikâyeye ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz”

PROJEDE YER ALAN KURUMLAR
 
TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi: TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi sektördeki rekabeti; dolayısıyla kaliteyi arttırmak için 5174 Sayılı Kanun’un 57’nci maddesine dayanılarak kurulmuş bir meclis. Temsil ettiği sektörü kamu nezdinde temsil etmeye yetkili en üst düzey yapı ve temsil itibariyle en kapsayıcı platform. Meclislerde sektörlerin en önde gelen firmaları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri yer alıyor. Türkiye’nin tüm kreatif sektörleri bu çatı altında toplanmış durumda.
 
Netflix: Netflix, 190’dan fazla ülkede 231 milyon kullanıcıya farklı türlerde ve dillerde dizi, film, oyun ve çok daha fazlasını sunan dünyanın lider eğlence platformu.
 
Tiyatro Kooperatifi: Tiyatro Kooperatifi, özel tiyatroların sanatsal üretimini zenginleştirirken ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesi için çalışıyor.


İhtiyaç Haritası: İhtiyaç Haritası ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatif. İhtiyaç Haritası, Sosyal Kooperatif statüsünde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 2015 yılında kuruldu. Kanıtlanmış harita teknolojisi ve toplum tabanlı doğrulama işlevi aracılığıyla eğitim, sağlık, kültür-sanat gibi alanlarda yardımlaşmayı ve dayanışmayı kolaylaştırıyor.
 
İhtiyaç Haritası
 
İhtiyaç Haritası, bireylerden, eğitim kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından ihtiyaçları topluyor, doğruluyor ve harita tabanlı teknolojisi ile desteklerle buluşmasını kolaylaştırıyor.

www.ihtiyacharitasi.org ile doğrulanmış gerçek ihtiyaçları destekleyebilir, mekâna ve türüne göre arzu ettiğiniz ihtiyaçları filtreleyebilir, siizin gibi destek olmak isteyen benzer düşüncedeki kişilerle imece kültürü ile kolektif bir hareket yaratabilir, arka sokağınızdaki, mahallenizdeki ihtiyaçlardan haberdar olabilirsiniz.

RAKAMLARLA İHTİYAÇ HARİTASI

2015 yılından bugüne İhtiyaç Haritası platformunu 120 bini aşkın üye, 350’den fazla STÖ, 70’ten fazla özel sektör kuruluşu, yüzlerce kamu kuruluşu temsilcisi kullandı. Platform aracılığıyla 10 milyondan fazla ihtiyaç kalemi karşılanırken yaklaşık 497 milyon liraya eş değer bir paylaşım ekonomisi yaratılarak sosyal etkisi yüksek bir fark yaratıldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki kurumsal ve bireysel gönüllüleri ile dünyaya açılan hayalleriyle İhtiyaç Haritası her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

İLGİLİ HABERLERİMİZ: 

Depremzedelere bu cümleleri kurmayın!
Depremzedeye yaklaşım nasıl olmalı, biliyor musunuz? Depremi yaşayan insanlarla konuşurken özellikle bazı ifadelerden uzak durulması gerekiyor!

Depremzede çocuklar için koruyucu aile olma şartları
Ailelerine ulaşılamayan çocuklar için çağrı merkezi kuruldu ve bu çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Deprem çocuklara nasıl anlatılmalı?
Deprem bir çocuğa nasıl anlatılmalı, biliyor musunuz? Uzman Psikolog Tuğçe Dabağer Dilek, çocuklara depremin nasıl anlatılması gerektiğini açıkladı.

Depremde hayat kurtaracak öneriler
Depreme yatağımızda, evde, otoparkta veya yolda yakalanırsak ne yapabiliriz? Deprem sırasında hayat üçgeni nasıl oluşturulur?

Arama Kurtarma Uzmanı Doug Copp'dan depremde hayatta kalma rehberi
Amerikan Uluslararası Kurtarma Ekibi'nin dünyaca ünlü Kurtarma Şefi ve Afet Olayları Müdürü Doug Copp'dan 10 maddede deprem anında hayatta kalma rehberi!

​​Stres yönetimini kolaylaştıracak 8 adım
Fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal hayatı etkileyen stres birçok fiziksel ve ruhsal soruna neden oluyor. Ancak onu yönetmek mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER