@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.01.2016

Hayvanlarda deney yapmayan cilt bakım markaları

Hayvanların güzelliğimiz uğruna acı çekmesine karşıysanız hayvanlar üzerinde deney yapmayan, alanında başarılı kozmetik markalarını tercih edebilirsiniz.

Birçok bilimsel gelişmenin yaşandığı günümüzde güzellik uğruna hayvanları denek olarak kullanmanın ilkel bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Yapay hücre ve doku örnekleri kullanılarak yapılan in vitro testler, bilgisayar simülasyonları ve epidemiyolojik çalışmalar hayvan deneylerine güvenilir alternatifler sunuyor. Hayvan testlerini sonlandırmak için araştırmalar yürüten HSI'ı ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Avrupa Birliği'nin başını çektiği ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu yasaklar sayesinde kozmetik ve ev hijyeni ürünleri ya da bu ürünlerde kullanılan içeriklerin hayvanlar üzerinde test edilmemesi adına atılan adımlar sevindirici ama yeterli değil. Çin'de satılan her kozmetik ürünü hala hayvanlarda test edilmek zorunda. Mağazalarda gördüğümüz dev markaların çoğu Çin'de satabilmek uğruna bu testlere göz yumuyor. Oysa güzelleşmek için tavşan, fare, kedi, köpek gibi hayvanlara eziyet etmeye hiç gerek yok! Hayvanlarda deney yapmayan makyaj markaları yazımızda cruelty free (zulümsüz) renkli kozmetik markalarından bahsetmiştik. Kişisel bakım ürünlerinizde de hayvanlara zarar vermeyen markaları tercih ederek desteğinizi sunmanız büyük katkı sağlayacak. 

Hayvanlar üzerinde deney yapmayan kişisel bakım markalarını galerimize tıklayarak inceleyebilirsiniz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2