yasemin candemir
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Google'a sorduğunuz retinoid sorusunun cevabı

Retinoidler hakkında bir sorunuz varsa, yalnız değilsiniz. Herkes bu A vitamini analoglarını merak ediyor. Sizin için minik bir rehber hazırladım.

Retinoidler hakkında bir sorunuz varsa, yalnız değilsiniz. Herkes, her zaman bu kafa karıştırıcı A vitamini analoglarını merak ediyor. Sizin için minik bir rehber hazırladım...

Google'a sorduğunuz retinoid sorusunun cevabı
 
Retinoid kullanmaya ne zaman başlamalıyım?
 
Retinoidler sivilce ile mücadele eden gençler ve ince çizgilerden endişe duyan yetişkinler için önerilir. Tanıdığım yirmili yaşındakilerin çoğu düzenli güneş kremi bile sürmüyor ama aranızda 30’lu yaşlarının başında sarkma, gevşeme yaşayacağının öngörüsüne sahip insanlar varsa elbette kullanmaya başlamalıdır.
 
Kırışıklıktan korkan güzellik tutkunları olarak, yaşamı olduğu gibi dondurmak için yaşlanma önleyici silahlara sarılan bizler, aslında savaş başlamadan önce tüm cephaneyi tüketerek kendimizi mahvetmiyor muyuz? Her dermatoloğun cevabı ve tavsiyesi farklı olur ama hepsi tek konuda birleşir. Her gün güneş kremi kullanın; hatta hava bulutlu ya da yağmurlu olsa bile. Hele de retionid kullanıyorsunuz evde otururken bile güneş kremi sürmeniz gerekir.
 
Herkes cildini değiştirmek ve hasarı önlemek ister. Ama kırışıklıkları önlemek için retinoid kullanırsanız, cildiniz zamanla incelmeye başlar ve sonunda sizi UVA ışınlarına karşı daha duyarlı hale getirir. Ve yeterli güneş kremi kullanmıyorsanız, yıllar geçtikçe daha fazla melazmaya sahip olursunuz.
 
Erken yaşlanmanın ana sorumlusu UV ışınlarıdır
 
İşin aslı cildin iki tür yaşlanması vardır: Bir vakumda veya balonda yaşarsanız meydana gelen içsel yaşlanma, ikincisi cildinizin bozulmasını hızlandıran güneşe maruz kalma gibi dışsal yaşlanma. Yapabileceğiniz bir numaralı şey, sadece güneş kremi sürmektir. Çünkü erken yaşlanma belirtilerinin yüzde doksanı UV maruziyetinden kaynaklanır.
 
Belki biliyorsunuzdur retinoid başlangıçta bir akne ilacıydı, çift kör klinik tıbbi deneylerde yaşlanma belirtileri konusunda inanılmaz sonuçlara sahip olduğu anlaşılınca pazara dahil edildi. Retinoidle ilgili en dikkat edilmesi gereken "daha fazlası daha iyidir" dememektir. Küçük, küçücük bir retinoid damlası, (tüm yüzünüz için bezelye büyüklüğünde bir damladan bahsediyorum), gerçekten uzun bir yol kat eder. Daha fazlasını kullanırsanız hakikaten cildinizin kızarıp kurumasına, pul pul dökülmesine ve tahriş olmasına neden olabilirsiniz.
 
Kullanmazsam pişman olacak mıyım?
 
Muhtemelen evet! Endişeleniyorsanız, birkaç günde bir, yalnızca geceleri uygulayarak yavaşça başlayın. Ancak genel olarak, yan etkiler (özellikle OTC ürünlerinde) nispeten küçüktür: yüzey seviyesinde soyulmaya yol açabilecek bir miktar kızarıklık ve kuruluk görülebilir. Hatta belki de yeni kullanmaya başlayanların 'retinol çirkinleri' olarak anıldığını duymuşsunuzdur... Retinoid cilt yüzeyinden aşağı inerken bu hastalıklardan herhangi biriyle karşılaşsanız bile, bunlar genellikle birkaç hafta içinde geçer.
 
Unutulmaması gereken nokta: Retinoidler, herhangi bir kimyasal eksfoliant gibi, sizi güneşe duyarlı hale getirecektir. Bir retinoid kullanmaya başlarsanız, ayrıca bir güneş koruyucu kullanmaya da başlamalısınız.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER