yasemin candemir
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Kozmetikte taksit yasağı ne zaman kalkacak?

Kozmetik ürünleri dolar ve Euro kurları nedeniyle bu derece pahalanmışken kozmetik ürünlerindeki taksit yasağı devam edecek mi?

Hatırlarsanız 2018 yılında cari açığı artırıcı etkisi gerekçesiyle kozmetik ürünlere taksit kaldırılmıştı. Bankaların faizli taksit uygulamalarından yararlanılabiliyor ama işin özü güzellik ve bakım ürünlerinde taksit hâlâ yasak.

Kozmetikte taksit yasağı ne zaman kalkacak?
 
Kozmetik ürünleri kur nedeniyle bu derece pahalanmışken bu uygulama devam edecek mi? Kozmetikte taksitin geri gelmemesi; kısaca kadınlara makyaj yapmayın, krem kullanmayın, kişisel ihtiyaçlarınızı gidermeyin, bebeklerinize ıslak mendil kullanmayın demenin başka bir yoludur.
 
Kozmetikte taksit yasağını makyaj malzemelerine indirgemek son derece hatalı zaten. Farkındaysanız, kişisel bakım malzemelerinin tamamı bu taksit yasağının içinde. Şampuan, ped, duş jeli/sabunu, diş macunu, ağız çalkalama suyu, deodorant vb. ürünler, temel ihtiyaç değil mi?
 
ağız ve diş bakımı ürünleri

Ayrıca durumun bizim gibi cildine yüksek kalite ürün kullanmak isteyenlere de derin bir darbe vurduğunu düşünüyorum. Sadece parfüm açısından bakmamak gerek. Ne yazık ki Lonjevite, Gulsha gibi üst düzey markalar hariç, yerli cilt bakım ürünlerinin büyük kısmı birçok kadının ihtiyacını karşılayacak kalitede değil.
 
Sadece bakım değil, Vichy Dercos ya da Forcapil gibi saç sağlığı için çalışan markalara da ulaşmayı imkansızlaştırıyor durum. Saç dökülmesini ya da kepeği bu derece hızlıca çözen başka ürün var mı? Anneler bebeklerine pişik kremi, losyon, ıslak mendil, şampuan alamasın mı? Bebekleri atopik ciltle doğan anneler ne yapsın? Hakikaten işe yarayan atopik kremlerin fiyatlarından haberdarlar mı?
 
Zaten döviz kuru almış başını gitmiş, doğru orantılı olarak kozmetik ürünlerin fiyatı da artıyor. Taksit de yok. Ne yapacak insanlar, bir çözüm sunuluyor mu? Dünyada başka ülkelerde bu tarz bir uygulama var mı diye baktım, 3. dünya ülkelerinde bile bulamadım.

Evet, ülke yanarken bir de bunu düşündüm. Keşke tek derdimiz kozmetiğe taksit yasağı olsaydı.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER